Stugan

image173
Den här lilla stugan ligger uppe vid Iglekärr. Den är byggd av en lärare,Nilsson,som arbetade nere på skolan i Skepplanda för många år sedan.Han körde upp allt material till stugan med häst. Det har aldrig bott någon i stugan.Nilsson byggde den till att ha på sommaren och kanske till eleverna.Idag ägs stugan av döttrarna till läraren. Dessa är i 75 årsåldern idag.

Själv är ju Nilsson död sedan flera år.Han planterade också en röd näckros i Iglekärr.Denna blommar varje år men det brukar bara bli en blomma.I övrigt finns det ju vita och gula näckrosor.Det är ju lite märkligt att den röda inte spridit sig.Men den har ju överlevt.Tydligen,vad jag hört, finns den bara i en sjö i Tiveden och så uppe vid Iglekärr förstås.Men jag vet inte om detta är sant.

Vi brukar ofta gå hit upp.Mest på sommarhalvåret förstås.Förut var systrarna och deras män och barn här.De brukade gå upp och käka och festa lite några dagar varje sommar.Fast mig veterligen övernattade de aldrig.Där träffade vi på en av döttrarnas dotter, som var gift med en man som var lärare han oxå.Det äktenskapet slutade med en stor tragedi.Mannen mördade sin hustru. Han sköt henne med ett gevär.Kvar fanns två moderlösa barn.Mannen,som även var pappa till flickorna,hamnade på sluten psykiatisk vård.Den här mannen var vår sons klassföreståndare på högstadiet.Han var en duktig och omtyckt lärare.Varför han gjorde som han gjorde vet ingen.Inte vi iallafall.
Men man tänker ju alltid på detta när man är här uppe vid stugan.






Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)


URL/Bloggadress:


Kommentar: