GOTT NYTT ÅR 2008

GOTT NYTT ÅR önskar jag till mina bloggläsare och mig själv.Olle är faktiskt lugn.Kanske det beror på att ungdomarna inte smällt så många smällare då det varit för dåligt väder.Inte ens nu är han orolig.Bägge hundarna ligger och sover.


Tyskfödd Lagotto

image165Den här hunden hittade jag på Tyskland Lagottohemsida.Va den inte märkligt färgsatt.


17 år

Träffade en hundägare idag som haft en Mellanschnauser från samma kennel som Olle.Hon,för det var en tik,hette Nikki och blev 17 år gammal.Hon var skitpigg in i det sista. Men jag vet oxå att hundarna från Gretels kennel blir gamla.Kanske det är så att rasen i stort blir gamla.Hoppas att Olle blir lika gammal och lika pigg.Idag snöade det lite grann.Det är torrt ute så vi kunde gå en längre promenad med hundarna.Det var härligt.


Fyrverkeri

305980-164


Bak och fram.

image163


Små egenheter

Bägge våra hundar har små egenheter.Olle han pratar.Han kan säga mamma bland annat.Otto ler.Det gjorde han för första gången idag.Jag vill minnas att hans mamma gjorde så första gången vi var där.Otto drar upp läpparna och visar framtänderna.Gud så söt han är den hunden.Olle brukar hoppa upp på sängkanten och prata om vi ligger och drar oss för länge.Nu för tiden pratar han mest ,under lek, med Otto.Olle är oxå söt.Båda är lika söta,så det så.


Bäcken som sagt.

image162Igår var det ännu mer vatten men jag hade inte med kameran då.John skrattar åt mina fotografier.Jag hade även tagit kort på Henriks skottkärra.


Bäcken 2007-12.30

Så här ser bäcken nedanför vårat hus ut idag,dagen före nyårsafton.Massor med vatten,som synes.Fast idag skiner SOLEN för första gången denna månad.Härligt.Här måste jag skriva att i denna bäck går det upp öring för att leka varje år.Grannen har byggt en laxtrappa till dem just här.
Så träffade vi bekantas dotter.Jag tyckte att det var något bekant med tjejens ansikte,men tänkte att det kan nog inte vara möjligt.Men det var det.Jag gick och och tänkte och funderade på detta och kom på att  då vi går tillbaka,om vi träffar dem igen, så skall jag fråga.Vi träffade dem igen och då hade även Lisa kommit på att det måste vara John och Mette.Så vi gick i mötes med samma fråga.Så det kan gå.Lisa killes föräldrar bor bara cirka 500 meter från oss.Jag hade inte en aning om det


Här är vi lite trötta efter promenaden

image161


Koppen

Så här stor de utanpå koppen.    MIN MORFAR.       Och så här står det inuti.

Morfar,du är en vän som alltid finns där för mig.
Du är en omtänksam person som jag
 kan anförtro mig till.
Din livskraft och visdom motiverar mig.
Det är därför jag uppskattar dig.

Ja morfadern blev nästan rörd till tårar.
Va det inte gulligt,så säg?
Om jag hade fått en sådan kopp hade jag  börjat gråta.


På tal om julklappar.

John och jag fick så fina julklappar av våra barnbarn.En hade gjort en,"ära vare Gud i höjden,denna har jag gjort i slöjden",gissa vad?.Jo en jättefin adventjulstake.En annan hade köpt ett härligt läppbalm till mig och köpt en jättegullig kopp,med fin inskription,utanpå och inuti.Bestefadern blev väldigt rörd.Alla klapparna var gjorda eller köpta med stor omtanke och det blir man särskilt glad över.T.e.x ett massagekort eller en skön,dyr nattkräm.Gullepluttar va vi älskar er alla.Hundarna fick godsaker att tugga på.Nu är snart den glada julen slut för denna gången och då är det slut på godsakerna till hundarna.



En omtyckt leksak

Här är lille Otto med en omtyckt leksam.De fick likadana men en är trasig,så den måste jag laga.image160


Hundälskare

Som du kanske ser älskar jag hundar.Katter oxå.Hittar jag något sött kort på någon hemsida kan jag inte låta bli att sno det och lägga det på min blogg.Sitter här vi min dator när hundarna sover och jag inte har lust att göra något nyttigt.


Denna valp hittade jag på en hemsida.

305980-159


Blöt både innanför som utanför.

Usch,nu blev jag blöt både innaför kläderna som utanpå.Det regnar småspik ute och är 9 grader varmt.Lika varmt som det var på midsommaraftonen.Vilket väder vi haft detta år.Snacka om ytterligheter.Lika dant väder hela året.Är det riktigt klokt?
Men som vanligt var hundarna positiva till promenaden.Ganska mycket positivare än jag var,skall jag säga.Fast har man bara kommit sig iväg ut så går det ju bra.Det finns ju som sagt , "vilken idiot var det som sa dom orden"??????,inget dåligt väder,bara dåliga kläder. 


Och regnet det bara öser ner...........................

Så där ja.Hade det bara varit lite ljusare så.....................image158



½ år idag

Otto är 6 månader idag.Jag fick inte med honom på bild så jag sätter in en bild på Olle istället.Jag prövade allt att ta en liknande närbild på Otto men den blev inte bra och jag vill inte sätta in en bild som jag inte tycker överensstämmer med verkligheten.Jag återkommer när jag fått en bild jag är nöjd med.Olle är väldigt långhårig nu.Han skall trimmas den 7 januari.image157


3 Lagottor.Jag känner dem inte men tyckte dom var fina och väldigt olika.

image156


Va lungt.

Idag var det lungt.Jag var ute i skogen med hundarna.Det blåste som bara den men jag klarade mig undan regnet.Det kom när jag varit hemma en halvtimme.Sedan har det regnat och blåst oavbrutet.
Stackars Olle.Han börjar höra smällare.Det gillar han inte alls.Så han ville inte vara ute i kväll.Han stretade emot och ville rakt inte gå kvällspromenad.Jag trodde det berodde på vädret men kom på att det var ju dom jäkla smällarna.Olle blev skrämd som unghund och det har aldrig gett med sig,trots att vi efter det aldrig haft smällare här hemma.Det var några barn från Norge som skrämde honom. Han blir lika rädd då det skjuts med vapen.Han vet inte var han skall göra av sig.Han vill helst sitta i mitt knä.Tyvärr var jag inte hemma då det började.Rädslan alltså..Den sommarna var jag i Canada och hälsade på min "gamla kompis".Ja vi har kallat oss så sedan vi var barn,nästan.Vi undertecknade alltid våra brev så.Hjärtliga hälsningar från din gamla kompis Mette.


3 år sedan tsunamin

3 år sedan sunamin  Idag går mina och många andras tankar till de anhöriga efter tsunamin för 3 år sedan.


Jag har fångat min svans

Jag har fångat min svans


Ottos syster

Här är ett gulligt kort på Ottos syster.image153


Annandagjul

Regn som vanligt.Så har det mest varit hela 2007,tycker jag.Sommaren var kass.Den regnade bort alldeles och nu regnar vintern bort oxå.Det är ju inte klokt va mycket regn vi fått.Men gå ut med hundarna kan man inte hoppa över.Sen spelar det ingen roll hur dant vädret är.Ja det är ju tur att man har hund annars hade man väl aldrig kommit sig ut.image152



Ingen snö bara regn.

Så här ser det inte ut hos oss.Men man kan ju drömma och önska till nästa år,kanske?image151


Ingen rädder för tomten här.

Det var ju himla kul att det kom en tomte med en massa paket som man fick öppna.Fast det var nästan lika kul med bara inslagningspapperet.image150


I dagarna tre

Hundarna har fått julklappar i dagarna tre.Nu är de alldeles slut.Totte åkte för en stund sedan.image149


Oj så svarta fötter

Vi fick besök i morse av goda vänner som kom med julklappar till oss människor och hundarna.Hundarna fick öppna sina med en gång.Så brukar vi göra så det har blivit en tradition.När jag kom in med hundarna alldeles nyss hade de svarta fötter.Konstigt eller?image148


Olle tjuvstartar med julklappsöppningen redan dan före dan.

image147


Tack för samtliga kommentarer

Stort tack från mig för alla de kommentarer som jag fått på min blogg under den korta tid jag haft den.Bloggen startade jag i samband med att vi väntade på vår nya hund nu i augusti.image146


Inne i skogen

image145


Dan före dan före dopparedan

image144Emme och jag är ute och går med hundarna dan före dan före dopparedan.


Lagotto

image143Hittade denna bild på rasens italienska hemsida


Retriver


RetriverVa inte denna valpen jättesöt?


Kattungar och en jättefin Tollare

image141image140


Tomtarna laddar

image139Nu ligger tomten i hårdträning inför julafton.Denna jultomten med julnissa laddar med skitgubbe.


Tre dagar till julafton

Nu har vi en helg att ta vara på innan det blir julafton på måndag.+3 grader ute och jämngrått.Emelina kommer hit när som helst.Hoppas att jag kan få några fina kort som jag kan lägga ut på nätet.Nu kommer hon.Skriver snart igen.


Julklapparna

Nu är så äntligen julklapparna inslagna.Olle fick vara ute mens jag packade in julklapparna,för han blir så tokig.Han vill bara öppna.Samma sak varje år.Olle goes crazy.


image138



20 december

20 decemberBara 4 dagar kvar till julafton.Skulle lägga på lite nya mattor men det är så skitit ute så det får nog vara.Väninnan i Canada skriver att de fått en hel massa snö.Det vore inte fel att få hit lite av den varan.Men det blir en grön jul i år oxå.


I kyrkan

I kyrkan

Idag var Frida och jag på Emelinas skolavslutning i kyrkan.Då får man julkänsla.Barnen sjöng så vackert i kör.Äldsta barnbarnen får sina första betyg.jag vet inget om dem ännu.Gissa om jag är nyfiken.Jag får tåla mig ett par timmar till.


Ängel

Ängel



Fortsättning

Fortsättning

Jag hittar så många fina bilder på nätet som jag vill att ni får se.Det kommer flera innan jul.


Gamla julkort

Gamla julkort



God Jul

God Jul



Jag vill verkligen inte

Jag vill verkligen inte

-Han tvingade mig.-Det syns väl? -Alltså allvarligt.-Det här vägrar jag vara med på.-Det finns saker som man bara vägrar.-Hur dum får man vara??????????-Det finns ju gränser på tokigheter,eller?


Han börjar bli stor

Han börjar bli stor

Idag lyfte Otto på benet när han kissade.Herregud han är ju inte 6 månader ännu.Men han lyfte benet så självklart idag när vi var ute och promenerade.Bara en gång,men ändå.-
-Såg du?,frågade jag John.
-Ja,jag såg.
-Nu kan du inte kalla honom baby längre.
-Nej det kanske jag skall sluta med.
-Men jag vill ju att han skall vara min lilla baby,tänkte jag.


Mera jul

Mera jul



Otto december

Otto december

Min matte vill lägga in kort på oss i tomteluvor.Jag har väl aldrig varit med om något så dumt.Jag vill se så bra ut som möjligt på kort.Som här.Inga löjliga mössor inte.


Marsipangris

Marsipangris

Jag hittade oxå, en som jag tycker,söt marsipangris.Tänkte att jag skulle få lite julstämning på blobben nu när det bara är en vecka kvar till julafton.


Fint julmotiv

Fint julmotiv



Tredje advent

305980-123

Jag skulle ha gjort så mycket denna helgen men jag har inte haft lust till något annat än att slappa och läsa.Men,men.Otto var och tjatade på mig om att leka med honom så det gjorde jag.Vi kastade boll och gjorde lite övningar.Som att dom skulle ligga stilla när jag la ut lite godis och inte gå fram förrän jag sa till.Nu skulle det ju börja en grundkurs i dressyr till våren.Jag skall anmäla Otto och mig till den och hoppa att jag kan gå.Jag skall opereras den 22/1.Om det är som läkarna säger så skall jag ligga inne på Sahlgrenska 2 veckor.Men jag hoppas att jag är "fit for fight" i mars.


Bara vi tre

Idag gick Olle,Otto och jag vidare.John ville att vi skulle ta vägen hem men jag och hundarna ville gå längre.Så vi stack upp vid Bengtssons.Uppe på ängen mötte vi en granne med Rottweiler.Så hundarna fick leka på ängen.Ingen kamera med,som vanligt.Den skulle alltid vara med.För man vet ju aldrig när det dyker upp något nytt motiv.Vi gick ner vid sidan om kalhygget och jag tror att jag nu hittat något som kan bli en ny skogstig.Det blir bra för det är inte så kul att gå på kalhygget.Jag saknar skogsstigen vi hade, men den kommer aldrig tillbaka,så det gäller bara att hitta nya vägar.


En lång idag oxå.

Tänk jag fick med mig John att gå en längre promenad idag.Jag trodde nästan inte mina öron när jag frågade och han sa ja.Hundarna sprang som bara den.ja Olle försvann faktiskt ett tag men han kom tillbaka innan vi hunnit till bordet.Vad är bordet undrar ni.Det är ett ställe där hundarna och vi vilar lite.Vi människor brukar beundra utsikten ner mot kyrkan och hundarna vill ha godis.Så har det alltid varit och det vet dom så himla väl.Så varenda hund som följer med oss hoppar upp på bordet.Så får dom en godis och så går vi vidare.Otto har blivit som en klocka.Strax före 18 börjar han titta uppfodrande på mig.Som om han sa-Vet du inte vad klockan är?-.Det är dags att gå ut.-Det vet du väl,matte?Och då är det bara att tas på sig alla kläder och ta på hundarna deras reflexvästar och koppel och gå.


Kortare promenader.

Kanske de kortare promenaderna är att föredra före de långa.Idag var bägge hundarna lite stela efter gårdagens lite längre tur.Och John ville inte gå upp i skogen idag, så det fick bli den korta turen.Men Otto och Olle verkar gilla lite längre turer.De är mycket lugnare inomhus efter en sådan tur.Fast man får väl gå lite lungt fram med Otto ännu ett tag.


Badet

Badet

Och så det obligatoriska doppet.Det ser ju ut som det är taget sent på kvällen men det är så mörkt i skogen nu,fast det är mitt på dagen.Kortet är taget klockan 13 idag.


Otto och Totte på ängen

Otto och Totte på ängen

Totte och Olle flög på varandra när vi gick nere på vägen.Olle bet sig i tungan och blödde och Totte haltade efter att han fastnat i Olles koppel.När vi gått ett tag kunde vi släppa loss alla tre.De två vuxna hanhundarna har inte gjort upp ännu vem som är högst i rang.Men det blev inget mer bråk idag.De var lugna resten av turen.Efter badade Totte och Otto i bäcken.Olle ville inte bada idag.Han tycker det är för kallt.


Bråkigt idag

Bråkigt idag

Alla 3 springer på ängen.


Vi bäddar sängarna.

Vi bäddar sängarna.

Här skall vi Otto och jag bädda sängarna.Har inte skrivit på några dagar då jag besökt sjukhus.Fick iallafall besked om att det inte blir någon operation förän efter alla helger´och det känns bra,tycker jag.det är nog ingen höjdare att ligga inne på storhelger.Nu väntar vi på Frida och Totte.När dom kommer skall vi ut i skogen.


Söndag

Idag är det redan den 2 advent.Jag väntar på snö så det blir lite jullikt.Det tror jag hundarna skulle uppskatta för promenaderna tenderar att bli längre då.Som det är nu så får det räcka med ett par kilometer några gånger per dag.Så fort det mörknar skall jag tända det andra ljuset och käka en massa Oscars pepparkakor och mjölk.Det är gott det och om man inte behöver tänka på vikten så är det bara att "möla".


2 advent 2007

2 advent 2007

Vi är ute på vägen.På väg hem efter lördagspromenaden.


Tufft va !

Tufft va !

Här fick matte ett kort på mig.Ser ni att hon tvingat på mig Tottes löjliga halsduk,som han glömde sist han var här.Jag gillar inte den alls men vad gör man inte för husfriden.Matte verkar tycka att jag är jättefin i den,så jag får väl ha på mig den ett tag.Kanske Olle befriar mig från den snart.Det brukar han hjälpa Totte med.


Ett fånigt kort till

Ett fånigt kort till

Jag har stora svårigheter med denna kamera som synes.


Mycket rörligt motiv

Mycket rörligt motiv

Ett mycket rörligt motiv som sagt.Otto är som synes helt nyklippt.Att vara stilla så länge att man får med honom på bild är lättare sagt än gjort.


Lite halta bägge två.

De var allt lite möra hundarna idag efter långpromenaden igår.De såg stela ut när de vaknade i morse,men vid middagstid var de helt okey igen.Tur att vi utnyttjade dagen igår för i dag har det varit mörkt,blåsigt och regnigt igen.Då känns det skönt att ha en riktigt fin solig promenad i minnet.Idag tog vi på grund av vädret en mindre tur.


Långpromenad

Idag blev det en riktig långpromenad.Upp förbi Kent-Oves hus.Ner mot Morgan Sund.Från Färdsle ända ner till Hålandavägen.Vi såg huset där Monica bodde.Sedan Rykvägen hem.Det blev nog en 5-6 km och det tog lite drygt 2 timmar.Man skulle haft med sig fika.Hundarna var hungriga och trötta då vi kom hem.Det var jätteskönt väder idag, med sol, så därför passade vi på att gå en riktigt lång tur.Så fick olle vara lös lite.Och så var vi i en riktig skog.Inte ett kalhygge så långt vi såg.Bara en del träd som legat sedan stormen Gudrun, för snart 3 år sedan.Undrar vem som äger det område vi gick i? Men nu har vi hittat en väg som vi kan gå om vädret tillåter.Fast det höll på att bli väldigt kort, för jag trampade i ett vattenhål som nästan gick över stövelskaftet.Detta hände alldeles ovanför Kent-Oves,när vi bara gått 700 meter.Men det klarade sig precis.Jag kollade på stöveln och såg den knappt.Jag var bergis på att jag fick vatten i den.Det var 0 gradigt ute så det hade varit att vända om hem igen.Men jag hade tur.Det var första gången Otto gick denna väg och hans livs längsta promenad,hittills.Han var så duktig.Inte en gång visade han att han var trött eller hade ont.Det här kommer nog att gå bra.Men Ottos knä menar jag.Nu har han fått nya hörntänder,men tre mjölktänder sitter kvar.Jag ger honom saker att tugga på så jag hoppas att de faller av sig själv.Annars får det bli hovtången.Skojar bara.


Rumsren

Nu kan man nog i det närmaste kalla Otto rumsren.Han säger ifrån då han behöver gå ut genom att springa till dörren.Kommer ingen då så springer han tillbaka och tittar uppfodrande på mig.Om jag inte kommer då så skäller han.Han är ute sista gången vid 21 tiden.Någon gång behöver han sedan ut på natten för att kissa.Men i natt var han inte ute någon gång mellan 21-9.Han är lika trött på morgonen som resten av familjen,så att gå upp tidigt är inte nödvändigt längre.Han brukar gå upp med mig vid 8.30.Först vill han ha mat, sedan vill han gå ut och då är klockan över 9 på morgonen.Så nu är det bekvämt med valp,bortsett från att det eviga regnandet gör hundarna väldigt smutsiga,men det vet man ju när man har hund.Och det brukar aldrig vara för evigt det heller.Det är mycket spring i Otto men han är bara vild utomhus.Han brukar smyga som en katt på Olle för att sen hoppa på honom.Det är en kul lek tycker Otto.Frågan är om Olle uppskattar leken lika mycket.Olle brukar låtsas som om han inte ser honom.


Fotograferad från alla håll.

Fotograferad från alla håll.



Första advent

Det är lite svårt att förstå att det är första advent.Med detta väder skulle man hellre tro att det fortfarande är november.Men julljustakarna är framme och första ljuset skall snart tändas,så det är första advent,trots allt.Vi klarade oss undan regnet på promenaden idag iallafall.Alltid nåt.


1 årskalas

1 årskalas

Fyller man 1 år skall det göras ordentligt menar Yasmine.


Vilden i regnet

Vilden i regnet

Här har ni tre bilder på en riktig vilde.Han gillar vinterbada.Idag ringde jag uppfödaren och rapporterade om hans nu mer jättebra hälsotillstånd,som kanske synes.Full fart fram alltså.


305980-111

305980-111



Vinterbadaren

Vinterbadaren