"Smens" Lasse.

Lasse blev väl inte mer än 35 år.Lasse var son nummer tre av fyra bröder, När han blev  vuxen valde han att bygga sig ett hus nära barndomshemmet i Ryk.Han fick  en tomt av sina föräldrar att bygga på.Lasse blev även pappa till sonen Tommy.Han hade väl ihop det med någon tjej, men förhållade fungerade inte av någon anledning,så Lasse blev ensamstående med sin lille son.Det var inte så vanligt på en tiden men Lasse var nog den som var mest lämpad.Men så hade de ju farmor alldeles i närheten som hjälpte till att ta hand om barnet.

Så en fin lördagkväll  gick Lasse och hans bror Börje och Börjes tjej upp till Iglekärr för att ta sig ett kvällsdopp.Det var en sådan där underbart skön sommarkväll, som det inte är så många av varje sommar.Eftersom det var lördagskväll hade bröderna stärkt sig med några groggar och öl.Det kanske inte är världens smartaste kombinationen om man skall bada så långt bortom all ära och redlighet.Det går inte att ta sig upp till tjärnen annat än till fots, med traktor, eller bandvagn.

Bröderna njöt av lördagskvällen och promenaden.Väl uppe vid i Iglekärr, hoppade de i det ljumma vattnet för att sedan sätta sig på stenen och titta på solnedgången.Det blev lite mer dricka och flera dopp.Lasse simmade ut på mitten av tjärnet och försvann under ytan.Börje trodde till att börja med att han bara dykt under ytan frivilligt, men Lasse kom aldrig upp igen.Inte en gång kom han upp till ytan igen,berättade Börje efteråt.

 Börje letade efter sin bror ett tag utan resultat. Det hade ju  varit så  dumdristigt det som det Lasse gjort. Men ibland så händer ju det som inte skall hända.En relativt ung människa drunknar efter intag av alkohol och i samband med bad.Det är ju lätt att överskatta sin egen förmåga efter alkoholförtärning.

På denna tiden,detta skedde i slutet på 1970 talet,fanns ju inga mobiltelefoner.Börje och hans tjej var ju tvugna att springa ner till hemmet och larma och det är väl nästan 2 kilometer, en väg.När sedan dykare och annan räddningspersonal väl kom upp till Iglekärr så var Lasses liv sedan länge släckt.

Dykare dök i ett par dar innan dom påträffade Lasses kropp.

Farmor tog sig an Tommy efter Lasses död.Var mamman fanns har jag ingen aning om.Men där fanns ju även de övriga tre bröderna som stöd till Tommy och hans farmor. 






Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)


URL/Bloggadress:


Kommentar: