Sahlgrenska

Det är nästan som om Sahlgrenska var mitt andra hem.Idag var det två läkare som tog hand om mig.Göran fick loss en skruv.Jag har tydligen en tendens att ha lösa skruvar.Först frågade han sin sköterska efter en skruvmejsel men den behövde han inte för skruven lossnade nästan av sig själv.Fredag är det dags igen för en nu tur till Sahlgrenska.image319
Den här"lille" mannen har hittat sig en käresta idag.Ikväll kom en lös löptik och då stack han iväg,såklart.Efter en timme kom han och tiken tillbaka.Undra vad dom två gjort?


Så var det dags igen....................

Var hos käkkirurgen och plastikkirurgen idag.Så var det dags igen då.Nu infektion,ny pencillinkur,ny operation.Min kropp gillar tydligen inte främmande material och det har jag sagt,men dom lyssnar ju inte.Så den där bismarklänken dom lagt in i käken håller på att komma ut av sig själv.Det blev en lång dag på Sahlgrenska med ny röntgen och allt.Käkkirurgen sa att skenan måste tas bort inom 14 dagar,han skulle prata med plastikkirurgen.Så nu blir det inläggning och ny operation igen.Och så måste jag tillbaka till Sahlgrenska i morgon igen för rensning och omläggning.Usch och fy för den lede, va trött jag bli.Aldrig tar det slut.

Tur med vädret har jag iallafall 23 grader och sol.Det är härligt.Men hur sjutton skall det nu gå med nybörjarkursen för Otto.Och skall jag missa Sebastians konfirmation?Jag vill inte ligga på sjukhus igen, men vad har jag för val?
image318


Mer hundar och vitsippor.

image317


Sommarvärme

Härlig varm luft stömmar upp från sydost.Underbart.Det är allt tur att man inte är allergiker så mycket pollen som det är nu.Det är synd om människor med allergi som inte kan njuta av den underbaraste årstiden.Nu ändras det ju för varje dag ute och det mesta är så skirt.Så här kan det vara länge.Idag är det årets värmaste dag +22 grader i skuggan.Vi gick en härlig lite längre promenad idag med hundarna.Livet kan ju vara helt underbart.image316


Yes

Vi brukar oxå se på den där hundexperten Cesar eller mannen som talar med hundar,som programmet på tv4+ heter.Han verkar ju kunna så mycket så man känner sig verkligen dum själv.Ser oxå på hon Barbro,hundskolan på Go kväll.Detta angående en mysig kommentar som jag fick från Uno och hans matte.Dom där gröna grodorna som du skrev om,dom är nog sällsynta för sådana har jag aldrig sett.Bara vanliga grodor och paddor,men jag är tacksam för dom.Grodor har jag gillat hela mitt liv och den passionen går tydligen aldrig över,tack o lov.Jag kan stå och kolla på dem i evigheter.Dom är så söta......................
Och konstigt va.Bara jag skrev om deklarationerna så kom jag igång med dem.De är inte bara att skriva sitt namn under.Det är lite extra med dem.Fast de skall inte vara inne förrän den 5/5 upptäckte jag.Men det är ju helt underbart att jag börjat ta itu med skiten.Att betala straffavgift vill jag rakt inte.Det handlar väl om 1000 kronor per deklaration tror jag.Det finns roligare saker att lägga pengar på,eller?

image315


Kommentarerna

Hej Bloggen!
Kommentarerna ni skriver gör att jag måste gå in och kika i bloggen.De gör så att jag skriver vidare.Kommentarerna ger mig näring.De gör att jag måste hitta på något att skriva om.
Idag kom ett lätt vårregn precis då vi gick ut med hundarna.Men det var inte alls obehagligt.Det varade bara en timme ungefär.Får se om det blir 20 grader i morgon som dom lovar på SMHI.Vi tar det som kommer,så är det bara.Jag skulle behöva sätta mig med våra deklarationer nu men det är så tråkigt.Jag måste bara göra det i morgon.Det är så mycket som man tycker att man borde göra,men det är bara helt nödvändigt.Dom skall väl vara inne den 2/5, om jag inte har alldeles fel.Men kul är det verkligen inte.image314


Alla 4

I kväll gick vi alla fyra och då mötte vi inte en levande själ.Typiskt.Hade jag gått själv så hade jag väl mött en hel drös av joggare,hästar och promenerande.
Det fina vädret kommer att vara ytterligare ett tag och det finns väl ingen som är ledsen för det.Det är bara att tacka och ta emot.Kommande vecka skulle det bli över 20 grader.Gud va härligt.image313
Vägde mig idag och jag väger 53 kilo nu.Så jag har gått upp nästan 5 kilo sen jag kom hem från sjukhuset.Men är äta den vanlig vägen genom munnen är fortfarnade omöjlig.Det bara växer i munnen och gör ont efter.Så det gör jag helst inte.Det är enklast att äta genom pegen.Fast jag tränar käken 3 gånger om dagen.Får se vad käkkirurgen säger på tisdag i nästa vecka.Om han inte märker att jag tränat så blir jag förbannad för det gör ont att träna,så det måste märkas.


Oppsan.

image312Först ett tack till Tina för dina härliga kommentarer.Jag tänker på dig nästan varje dag.Förstår att du har det jobbigt.Riktigt hur du har det kan man inte förstå för än man råkat ut för det du gjort.
Nu är det ju härliga kvällar,ljust och fint.Jag brukar alltid gå sista turen för dagen med hundarna själv.Olle i koppel och Otto lös.Otto kommer fint på inkallning.Igår kväll såg jag att vi skulle möta hästekipage.Två hästar med unga ryttare ,så jag kallade in Otto.Dessutom klev jag ner i diket för att vara ur väg.Dessa hundar som egentligen är rädda för hästar,dom skäller aldrig på en häst då vi går förbi hästhagarna.Vi kan se att främst Otto tycker att dom är lite otäcka.Men igår började de storskälla när hästarna skulle förbi oss.Så på ett ögonblicks verk hade de dragit omkull mig.Jag hängde kvar i kopplen och hundarna drog med mig ut på grusvägen.Jag hade inte en suck chans att stoppa dem.men ingen blev skadad.Fast nu tror jag att John får hänga med även på kvällspromenaden.Det är nog säkrast så.image311


Nu blev det bara rotigt.

Oj va rörigt det blev.Hoppas kunna få bort detta om vitsippor nu.Förklaring:Jag försökte lägga in lite text om vitsippor,men då blev hela bloggen bara ett helt "rot",men nu fick jag ordning på det.


Blommor och blader på tomten.

Beskrivning. Kabbleka är en flerårig ört som kan bli ett par decimeter hög. Stjälken är tjock, upprätt eller nedliggande och rotslående. Bladen är glänsande mörkgröna och njur- till hjärtformade med naggad kant, de nedre bladen är långskaftade. Kabbleka blommar i maj-juni med gula blommor som liknar smörblommornas (Ranunculus), Kabbleka men som är betydligt större. Blommorna är stora och sitter i toppställda knippen. Hela växten är giftig. Arten är mångformig och delas upp i två underarter, vanlig kabbleka (ssp. palustris) och revkabbleka (ssp. radicans (T. F. Forst.) Syme). Revkabbleka är mindre än huvudunderarten och har nedliggande, rotslående stjälkar, samt mindre och ljusare blommor.
Kabbleka kan knappast förväxlas med andra arter.

Kabbleka

Utbredning. Kabbleka är vanlig i hela landet, den växer i kärr, diken och längs stränder. Underarten revkabbleka (ssp. radicans) förekommer i fjälltrakterna. Första fynduppgift publicerades på 1600-talet (Nordstedt 1920).

Kabbleka

Användning. Kabbleka är giftig men förr lade man trots det in kabblekans knoppar som kapris, Nyman (1867) tillägger dock att de är något skarpa (!).

Etymologi. Artnamnet palustris kommer av latinets palus (kärr) och betyder 'växande i kärr'.

Familj: Ranunculaceae
Släkte: Caltha

Norden
Norra halvklotet
Blomningstid
Giftig
Bildgalleri

I Riksmuseets samlingar

Innehållsförteckning

Referenser


"Lika lysande som vanlig, gör sig Kalflekan strax bemärkt och bildar till och med ett utmärkande drag i växtligheten om våren på stränder och våta ängar eller vid bäckar. Den växer der sällskapligt, i stora massor, stundom så täta att hela ängar bli alldeles klädda med de stora, höggula blommorna."

Ur Utkast till svenska växternas naturhistoria I av C. F. Nyman (1867)


image309image310 Det sista kortet har jag tagit på tomten.Texten är från webben.


Gräsklippning

Nu när det är gräsklippning på gång föredrar jag att gå in och lägga mig.Det är värst vad den maskinen låter mycke.Jag tror att jag ligger tills det är klart.image308image307


Trevlig helg


image305Vi 4 önskar en trevlig helg till dig.Jag,Otto,håller på ute med ved tillsammans med min husse.Vi skall klippa gräs säger husse,men det lär dröja lite för husse hittar inte manualen till gräsklipparen.Under tiden går jag runt tomten och filosoferar lite.Matte plockar hundskit fast det är ju gödsel,tycker jag.ibland kan jag få för mig att rulla lite i sånt.Det är inte så himla populärt har jag förstått.


Mer av det goda.

image304image303


Nu ni....................

Hej det är Otto igen.Nu skall ni få höra.Jag skall tydligen börja skolan i maj.Skulle ju ha börjat i höstas men då bröt jag ju benet.Sedan skulle jag börjat nu i vår men då var ju matte sjuk.Jag trodde dom hade glömt bort det ,men icke.Nu skall jag visst börja trots allt.Husse och matte anser att jag behöver det,fast jag undrar vem det är som behöver det mest ja.Olle lär mig det mesta som jag behöver veta,
anser jag.Så tycker inte husse och matte.Dom tycker att Olle lär mig en massa dumheter oxå,som att skälla ut folk.Jag fattar inte nått.Skulle det vara fel att skälla på dom som går nere på vägen?Fast å andra sidan blir det nog kul att komma ut bland andra hundar och människor.Jag älskar folk och andra djur.Jag är väldigt social av mig,sägs det.När jag börjar kommer jag att skriva efter varje gång jag varit där,så får vi se om jag lär mig något nytt.Det är lite jag behöver slipa på,menar husbonn.Hoppas bara att matte håller sig frisk nu så vi kan komma igång och få det hela avklarat nån gång.Det jag ser mest fram emot är att matte kan säga saker så jag förstår vad hon menar.Det är inte alltid det går.Det kan vara lite svårt ibland att fatta vad dom verkligen vill.Tala nu inte om att jag sagt detta för då blir dom kanske ledsna.Dom tror att dom vet så mycket om hundar.Dom har ju haft flera tidigare och så ser dom på tv hur det skall vara.Ja,ja,vi får väl se hur det går.
Tänkte att ni skulle få se några bilder när min älskade storebror och jag gör en av de grejer som vi gillar,nämligen bada.Vi badar i allt och speciellt nu när det är så fint väder ute.image299image300image301image302
På det sista kortet får vi lite godis av husse. 


Ytterligare en dag med vackert väder.

image298Kanske inte så att man ligger i hängmattan som dom här två,men definitivt uteväder.Det gäller att passa på.


Några bilder från en fin dag.

image295image296image297
Frida,Emelina och Totte var hemma hos oss idag.Här kommer några av alla de bilder Frida och jag tog.I ett sådant underbart vårväder är det skönt att kunna vara ute.Hela marken är täckt av vitsippor.


Lite spännande

Idag hände det som jag funderat lite på.Hur det skulle bli om jag blev stoppad av polis som ville att jag skulle blåsa.Blåsa kan jag inte.Jag kan nästan inte suga i ett sugrör.
På väg ner till Sahlgrenska idag var det poliskontroll.Spännande tänkte jag.Fast jag blir nog inte inkallad.Det brukar jag aldrig bli.Men det blev jag.Hej det var länge sedan,sa jag.Jaså var det länge sedan du blåste,sa polisen.Ja det var länge sedan jag blev stoppad överhuvudtaget,sa jag.Fast blåsa det kan jag inte,sa jag och pekade på munnen.Nej det ser jag ju, sa polisen.Du kan köra vidare.Ha en bra dag.Inte ens körkortet fick jag visa ,och jag som hade tänkt ut så massa bra grejer image294att säga.Ta in mig på blodprovskontroll på sjukhuset t.e.x.Så fick jag bara åka.Lite snoppet var det,fast kul.Det mest spännande denna dag.Det skall lite till för att roa mig.Så åkte jag vidare.Fick höra att det skulle vara många kontroller i Ale denna vecka.Fast några fler såg jag inte idag.


grodyngel i diket.

Varje kväll kollar hundarna och jag på grodorna och deras lek i diket nedanför huset.Jag skulle väldigt gärna vilja flytta upp lite ägg till vår damm men salamandrarna äter väl bara upp dom.

Jag bara älskar grodor.Får väl sätta ut en här iallafall.image293


Solig helg

Denna helg har varit härlig rent vädermässigt så datorn har fått vila mest hela tiden.Solen skiner och det har varit över 15 gradar.Gäller att passa på och vara utomhus.image292


Nyduschad

Här en bild på Olle nyduschad.image291


Vi på altanen

Idag har Olle,Otto och jag suttit en stund på altanen.Det var jätteskönt.Jag satt och läste lite och solade ansiktet.Satt bara en liten stund så jag inte skulle bli röd i ansiktet.image290Snart får det bli en tur på cykeln,tror jag.


Lite snurrig

Är en aning snurrig då jag måste ta värktabletter just nu.Hoppas att det inte är så länge,men det är bättre än att gå och ha ont.Otto får gå med John och greja med ved.Det gillar han starkt.Otto bär inimage289 ved.Han bär och bär.Han verkligen njuter av att kunna röra sig fritt.Det går inte med Olle, då han får för sig att sticka till skogs,tyvärr.


Ont

Vaknade vid 4 tiden i morse av att jag hade skitont i kindbenet.Trodde att jag skulle kunna somna om men det gick inte.Var tvungen att gå upp och ta värktabletter.När jag tittade mig i spegeln såg jag att jag var svullen i ansiktet.Det har nog blivit så efter allt grejande som dom gjorde på plastiken igår.Fick ta nya värktabletter när jag gick upp.Sköterskan sa att jag inte skulle dra mig för att ta tabletter.Att jag inte skulle gå och ha ont.Fast jag blir snurrig av tabletterna.Men det får jag väl vara ett par dagar bara jag slipper ha ont.Skall tillbaka till plastikkirurgen på tisdag igen.
Men solen skiner och det är ganska skönt ute fast det blåser nordostanvind.I natt var det frost.image288 


Majblomman

image286image287Efter att jag varit på Sahlgrenska idag träffade jag tre små flickor som sålde majblommor.Därför tyckte jag det var lämpligt att sätta in ovanstående text som jag hittat på nätet.Där har jag även hittat animerade djur och andra fina bilder.Iallafall blir det resa till Sahlgrenska en gång i veckan i ytterligare tre veckor.Dom behöver klippa och rensa,något som hemsjukvården inte vill göra.De spolar och lägger om varje dag.Större grejer överlåter de på Sahlgrenska att göra.Det gör inte ont men idag har jag lite ont efteråt. 


Ottos inlägg

Igår kväll tog matte med mig på ett konstigt ställe där jag aldrig varit förut.Som tur var var vi uppe och hämtade Totte och Frida först.Det enda jag vill anmärka på det var att då skulle vi inte åka i min bil,utan i Fridas.Det var så där.Det märktes att Totte varit där uppe i Göta förut.Vi kom upp till ett ställe där det var en massa andra hundar.Frida sa att det hette Lilla Edets brukshundsklubb.Ärligt talat-jag fattade nada.En del hundar fick man hälsa på,andra inte.De andra hundarna jobbade,sa Frida.Då skulle man minsann inte hälsa och vara trevlig.Fast jag träffade en jättestor hund,som jag fick hälsa på.Matte sa att det var en grand danoa. En så stor hund har jag aldrig sett.Inte kan jag stava till det heller.Det var en tjej iallafall.Skit söt var hon och skitstor. Men hon ville och fick leka med mig, och hon var i min ålder oxå.Fast hon slogs en del med sina stora tassar.Men vad gör det.Totte gillade henne med.Matte skulle lära mig att hoppa och gå på hinder fick hon för sig.Herregud va tar hon mig för.Det kan jag ju sedan förut,eller?Fast det är ju inte säkert att jag ville visa det för alla nya hundar och människor.Det får finnas gränser.Till slut tröttnade Frida och matte och gick en kvällspromenad med oss två.Totte och mig.Det var bättre.Sedan fick jag leka hemma hos Totte oxå.Vi lekte ute på Fridas och Tottes tomt.Matte hade ju naturligtvis glömt kameran hemma.Men det är väl inte så konstigt.Passa tider kan hon inte heller,säger dom.Jag vet inte vad dom menar.Hon är ju bara till för mig och sedan spelar det ju mindre roll när vi kommer.
Jag får erkänna att jag är lite trött idag efter gårdagen.image285


Här slutar samtliga promenader.

image284


Spring i benen.


image283

Nu är det mycket spring i benen på hundarna.Igår var vi ute i skogen och det var skönt även om det kom några droppar regn.Jag hade suttit och läst om Engla och kommit in på en massa bloggar så jag blev ganska nedstämd.För att skingra tankarna är skogen bra.Samtliga bloggar som jag hamnade på handlade om föräldrar som mist sina barn.Helt förfärligt men väldigt vackra bloggar,och fängslande.


Ett ljus för Engla

image281Jag skall göra som många andra klockan 21.00 ikväll att tända ett hus för lilla Engla.Gör så du oxå.Sprid det vidare.
image282


Till Englas familj

image281En Ängel!
En ängel bor i ditt inre.
Ingen kan se henne!
Ingen vet om henne!
Men hon finns i ditt hjärta.

Hon ger dig tröst, hon ger dig stöd
när än du behöver
Hon finns alltid där för Dig,
i glädje och i sorg.
Hon finns där när dina tårar rinner,
men även då du av glädje
och lycka strålar.

Ängeln fick du när du föddes
av dina förfäder i himmelen!
Av de som älskar dig
mer påtagligt än själva livet.

Med ömhet och värme
vakar hon över dig livet ut.
När dina dagar en gång tar slut,
då följer hon dig hem till de dina.

Hon överger Dig aldrig.
Hon finns hos dig genom livets alla dagar.
Hon ger dig kraft och glädje.
En ängel inom dig bor.

Författare okänd.



Lilla Engla

Har inte tänkt på något annat, i snart en vecka, precis som de flesta andra svenskar,tror jag.Eller hoppas jag.Vad är det för hemska människor som finns egentligen?Vilket monster!!!!!!!!!!!!!!!Det är väldigt svårt att tänka tanken att man kan döda en 10 åring.Stackars lilla flicka.Ett sånt jävla as till människa.Att göra något så fruktansvärt avskyvärt.Jag har så dubbla känslor.En är att han skulle avlivas direkt men det vore alltför enkelt.Vad skall man göra med sådana männskor.Jag vet inte, men vad jag vet är att om det drabbat någon av mina barnbarn skulle jag inte dra mig från att döda honom.Hade jag mött honom så hade jag gjort det.Är jag väldigt hemsk nu?Öga för öga,tand för tand.Så tänker jag på vad Engla måst utstå innan döden befriade henne?Stackars barn och stackars föräldrar.Varje förälders värsta fasa måste detta vara.Alla kategorier.Det är så svårt att hitta ord för detta hemska.


Ibland vill jag gnälla lite,

Ibland skulle jag bara vilja gnälla lite över allt och inget.Det verkar som jag måste ta fram den jäkla vinterjackan igen.Och så att det aldrig läker igen det där såret.Jag börjar bli trött på att hemsjukvården måste hit varje dag.Och bara det är det är så jäkla svårt att öppna munne och äta och att jag sölar hela tiden.Fy fan säger jag bara det är inte roligt.Fast det skulle väl kunna vara mycket vätte.Sluta klaga nu människa.Vad fan hjälper det att klaga på allt.Helvetes jävla skit.Nu mår jag bättre.Nu har jag vräkt ur mig en del.Nu skall jag vara snäll flicka.Var rädda om er där ute.En sak till bloggen har varit skitkass idag.Inget går som jag vill.Får inte över bilderimage280som jag vill.Allt bara krånglar.Vad är det som är fel???????????????


Riktigt aprilväder

Igår tvättade jag mina vinterjackor och ställde bort vinterstövlarna.Sa till John att nu tar jag bort dem för nu är det vår. Nu skall jag ha tunnare jacka och gummiskor,eventuellt gummistövlar.Här på landet kan man ju inte leva utan gummistövlar.Tyvärr är det ju så att man måste ha dom var och varannan dag.Sicken jäkla optimist jag är.När vi vaknade i morse hade det snöat,men nej,jag tar inte fram dom igen.Hellre fryser jag lite,tror jag.Jag tror på våren.Så här är ju vädret i april.Nästa vecka kanske det är 15-20 grader varmt.Det kanske bara smäller till.


En lite bukett vårblommor från dagens promenad.

image276image277image278image279
Lite blandade vårblommor som jag fotade på dagens promenad.Skulle ta mer kort men batterierna tog slut.


Otto bär ved

image275
Här kommer den lilla älsklingen med ved som John huggit.Är han inte duktig som bär in ved till mig?Det går inte att elda med den nu för den har inte torkat,men det vet ju inte Otto.


Tack Inger och Malin

image274
Denna fina Hortensia fick jag på påskdagen av Inger,min svärdotters mamma,och Annas syster,Malin.
Den är så jättefin.


Vedhuggarna

Otto är ute med John varje dag och hugger ved.Men Otto hugger kanske inte så mycket.Han bär in ved på verandan.Kanske han bär in till mig?Han är jättebra ute på tomten.Han springer runt,men han går aldrig utanför tomtgränsen.Hoppas att det alltid kommer att vara så.Det är ju härligt att han inte rymmer.Men man märker att han håller på att bli vuxen för han går lite längre ifrån oss än han gjorde tidigare.Fast han kommer när man ropar på honom.Och jag som hade sådana planer på valpkurser.Det gick ju i stöpet när han bröt benet.Sen har jag inte varit tillräckligt pigg nu under våren,så det har inte blivit av.Fast det hade allt varit himla bra att gå en kurs med honom.Då hade det ju bara varit Otto och jag.Olle distraherar honom så det går inte att träna då.När vi är ute och går är det John och Otto som går först.Jag går fortfarande med Olle som är lite lugnare. Om det är några förändringar på vägen så reagerar Otto direkt.Idag var det två varningstrianglar som inte brukar vara där.Men han går snabbt fram med lite hjälp.Så är det bra igen.Både idag och igår mötte vi häst med ryttare och en man som sprang med.För några månader sedan var Otto rädd för hästar.Det är han inte idag.


Vi 3

image273
Vi tre på promenad.Kolla in min hårfärg.Jag är inte riktigt klok.Tur att det bara är toning.Det skall gå ur vid tvätt.Håller bara 20 tvättar stod det på paketet jag köpte igår i Kungälv.Jag hade bara i det i 10 minuter trots att det stod att det skulle vara i 20 minuter,och det var väl tur det.
Inatt har det varit frost,så det är inte så varmt ute fast solen skiner.


Olle efter och lite dragkamp

image271image272


Nytt före

image270
Så var det dags igen.Här kommer ett kort på Olle före trimning.Han skall trimmas i morgon.Nu ser han för bedrövlig ut,långhårig som han är,men i morgon kommer han att bli en helt ny hund.3 timmar tar det sen är han klar.


Här tar vi en vilopaus efter promenaden.

image269


Härligt

Olle mår mycket bättre idag.Nu har han vilat sitt ben några dagar och han är inte halt längre.Han tar det fortfarnade lite lugnt och det är ju bra det.
För varje dag som går slår vitsipporna ut mer och mer.Idag visade Elliot oss grodägg.Vi träffade Elliot när vi var ute och gick och vi fick gå tillbaka lite för att han ville visa oss grodäggen.Själva hade vi gått förbi dem utan att se dem.Det var ju dåligt för de var på samma ställe som dom alltid är,varje år,faktiskt.Det skall till en liten kille på snart 5 år för att se sånt.Han är för härlig den killen.Han går för sig själv och filosoferar.Han berättade om sin låtsaskompis som blivit biten av en skorpion oxå.Jag frågade vad låtsaskompisen hette,men jag uppfattade inte det.Men det var väldigt mycket som han råkade ut för,vill jag lova.


Oj va glad jag blir.

Jag blir så himla glad över kommentarer som jag får på bloggen.Mest är det folk som jag känner, som kommenterar nåt, men ibland är det helt okända människor.Jag blir så himla fasinerad av att helt okända läser"min blogg".Kollar alltid om jag fått någon kommentar samt om hur många som besökt bloggen.Det är väl så att om man är en flitig bloggare så får man fler besökare.Jag försöker att vara just flitig ,men ibland tycker jag att det inte finns något att blogga om.Då försöker jag hitta någon intressant bild istället.Nåt varje dag bör det vara.
Olle är halt idag oxå.Han vill inte stödja på höger framben.Fattar inte vad han gjort.Men John trodde att det kan vara så att Olle försökt hoppa över staketet igen och skadat sig där.Tänk den hunden som blir 11 år i år tror att han kan hoppa som när han var unghund.Han måste börja lugna ner sig för sitt eget bästa.


Olle har blivit halt.

image267image268
Sätter ut två bilder på Otto.För tillfället är jag lite orolig över Olle som uppenbarligen har ont i en tass.Både John och jag har kollat mellan trampdunorna och på klorna,men vi kan inte hitta något galet.Men han ömmar när vi tar i tassen och han haltar lite när han går.Springa är det inte tal om och han som annars är en så livlig hund.Han vill mest vara i stillhet nu.Vi får avvakta ett par dagar annars får det bli veterinären.Vi har inte en aning om vad han kan ha gjort.Han har ju inte varit lös och kunnat skada sig utan att vi sett.
Idag har jag varit på Sahlgrenska igen.Det ser bra ut,sa plastikkirurgen.Så började han prata om ny transplantation till hösten.Fy och usch,sa jag.Det var en så himla jobbig operation som jag inte fick något positivt ut av.Jag gör gärna om den,om dom kan ge mig garantier på att det inte sker samma sak igen.Undrar om dom kan det?Ge en sån garanti.Ja,jag hade ända till hösten på mig att tänka sa han.


Nu har vitsipporna kommit

image266


Sån här valp vill Gunnel ha

image265
Entlebucher Sennervalp


Det var Otto det.

Ja,nu är Otto klippt och på måndag är det Olles tur.Då skall han trimmas.Det är nästan som om man får helt andra hundar.Dom blir bara hälften så stora.Konstigt att man kan glömma varje gång hur dom ser ut som nytrimmade.John tycker Otto är så fin när man kan se hans ögon,och det kan jag hålla med om,men jag tycker han är jättesöt när han är långhårig.
I går när jag väntade i Kungälv passade jag på att handla och promenera lite i det härliga vårvädret.Det var helt underbart skönt i solen.15-16 grader varmt blev det och man såg folk gå utan jacka.Undra hur jag skall göra när jag inte orkar ha halsduk på mig längre?Det är dags att börja tänka på det.Det kände jag igår.John och jag är bjudna på bröllop i Norge i maj men John får åka ensam.Jag åker inte med när jag ser ut som jag gör.Då vill man inte gå på fest.Men John behöver inte åka själv för Frida och Patrik är oxå bjuda.
I morgon skall jag på återbesök till Sahlgrenska igen men idag är jag ledig.Fast vädret lockar inte till att vara utomhus idag.


Efter

image264


Före

image263


Aprilkul och sommartid

image262
I söndagsnatt gick vi övet till sommartid.
Det är inget skämt.
Blogga har jag inte kunnat göra sedan i fredags då bloggen legat nere för uppdatering.
Det är inget skämt det heller.
Nu fungerar den igen.
Nu ,senare idag skall jag och Otto åka till Kungälv.Otto skall klippas.
Igår såg jag en hel massa vitsippor.Visserligen bara i knopp ,men kommer det några fina, lite varmare dagar så är det helt vitt ute.Fast av vitsippor då,inte av snö.Den är helt väck nu.