Allt på en gång

Ibland är det tider i ens liv då det inte händer något,sedan händer allt på en gång.Känns det igen eller?
Veckan som gått har varit minst sagt händelserik,lite väl mycket för min smak. Först allt detta ståhej med födelsedagen. Jag vill inte låta otacksam,för jag var bara så nöjd med mig dag. Så mkt trevliga människor och så fina presenter och ett sådant överflöd med blommer,då kan man inte vara annat än nöjd o glad.
Så när man tror att nu blir det nog en sådan där lugn period igen så man kan pusta ut,trodde jag men icke. Nu har Försäkringskassan vaknat igen. Handläggaren ringde idag och sa att nu får vi lägga in en förfrågan om läkarutlåtande från företagsläkaren,som inte det de redan fått skulle räcka.Och så fick hon mig att ringa läkaren bara för att få reda på att FK redan ringt så de visste vad som var på G. Ja fy sjutton va det är jobbigt och så skitjobbigt när man har problem att prata.Allt finns ju där i huvudet,men att få det till ord som kommer ur munnen och som mottagaren förstår,det är inte så jäkla lätt.Ungefär som när man skall äta.Det är väl ingen konst,fast det är det,skitsvårt rent ut sagt. Både jobbigt och gör ont att äta för att inte tala om hur svårt det är att äta otuggad mat. Jävla skit säger jag bara. Och så kommer droppen som får bägaren att bara rinna över. Telefonsamtal från Norge.Min svåger Andreas ligger och kämpar för sitt liv och det är andra gången i år. Kommer han att överleva denna infarkt.Det dröjer innan vi får svar på det om han inte dör innan onsdag. De fick visst igång hjärtat igen och nu är han nersövd och nerkyld för att skona det som skonas kan.Vilken kämpe han är ändå och stackars Margot hans fru,min mans äldsta syster. 
Samtliga blommor står lika fina som då jag fick dem i fredags,ja rosorna är faktiskt finare nu när de börjar slå helt ut.

Med kameran rättt ner i buketten med 60 röda rosor.
Sedan ville jag ha med ett kort på min nya kamerarygga och spikmattan som jag inte vågat lägga mig på ännu. Behöver man bedövning innan man lägger sig på det tortyrredskapet eller????????

Se där ja,nu gick det.



Rosor

Å jag får bara inte nog av rosor.


Matdags

Lilla utekatten får mat på ett nytt ställe. Den har nästan inga stora tofsar längre då jag fått klippa den.Det lilla livet.
Vår utekatt som hundarna skäller ut var gång den är i carporten där den bor.
Klara fina öron och rena öron har den.Jag kallar den "det lilla livet".


Blomster






Mycke blommor bli det

Det kommer att bli många kort på alla de fina blommor som jag fick på min födelsedag och lite annat in i mellan,som dagens lilla gäst Qwinni.







AJ AJ

GLÖMDE NÅGOT MKT VIKTIGT.
 
Jag fick även ett jättefint stort fotografi på mina Partillebarn på duk.Det skall få hedersplats,jag lovar.

Och så var Janne med.Sa det till hans fru.
-Jag känder Jannes närvaro. starkt. Janne o jag var connected genom vår gemensamma sjuka.Vi stöttade varandra.Igår satt han med oss,han på sitt favvomoln med en sval drink i sin hand,och med andra handen vinkar han till oss och säger att han har det fint i himlen.
Goa,snälla Janne,min vän.
Tack för att du ser till oss alla,vi som är kvar här nere.

Lite av blommorna.







Blommor från Norge. Den mörka blomman är makens tvillingssysters sonhustru.









Mer blomster från Norge.Hon till vänster är min mans tvillingsysters yngsta dotter.
Till höger Helene,tvillingsysterns äldsta dotters flicka.



En viss misstanke

Visst hade jag en misstanke om att det planerades nått. jag fick besked om att ta på mig festblåsan och vara redo för avfärd i taxi klockan 18.00. Nervöst värre kan jag säga men jag blev tårögd då jag trädde in i matsalen på Ale Kungsgård i Alvhem. Där stod mina nära och kära och sjöng och hurrade. Ray-Gun(Raymond och Gunilla hade ordnat roliga lekar,där finns alltid barnsinnet och tävlingslysten kvar.Laget jag var med i fyran vann inte men det var ju bara bra för vinnaren fick sjunga världens svåraste låt. Svärmors-drömmen Patrik fick anta den uppgiften för lag två. Så vankades det smörgåstårta och några fler sånger.Ray-Gun hade även gjort ett fint sånghäfte med gamla foton på mig och lite passande sånger. De är riktiga partypinglor. Sedan var det solosång av Emelina det lilla livet.Hon sjöng en av mina favvolåtar,let it be. Så kom överraskning nummer 2.Nej den kom mitt i smörgåstårtan förresten.3 kvinnliga släktingar hade rest ända från Norge för att vara med.Sedan tårta o kaffe. Jag hade fullt upp med att mingla o dricka vitt vin,inte hann jag med mat o kaffe o sånt.Jag minglade med Elvira.Elvira var mig behjälplig med presentöppnande. Det är ju tur att jag har henne till hjälp för det var många presenter.Elvira o jag var inimellan ute och tittade på stjärnorna  och Elvira sjöng bla annat blinka lilla stjärna.För norrmännen sjöng hon vinnarlåten från schlager-finalen.(Eurovison song contens). Det impade på dem vill jag lova.Lilla livet sjunger på engelska som 3½ åring. Hur är det möjligt.
Vad fick jag då?
Extern blixt.
200 kronor i presentkort på Ljuva Hem.
500 kronor i presentkort på Ljuva Hem.
En fin blomma att ha i växthuset en svart Dahlia och en jättefin lykta oxå den till växthuset.
En kamerarygga.
Två doftljus.
60 röda rosor+ minst 10 stora buketter till.
En spikmatta.

Om jag har glömt något nu så får ni ha överseende med en gammal dam.Lätt att drabbas av lite demens light eller?
Jag kom i säng klockan 03.00.
En mycket lyckad dag.
Än en gång tack.
Jag somnade som en sten.
Tjejerna från Norge var inom innan de åkte tillbaka till Norge igen.Två av dem skulle på jobbet klockan 18.00. Geo skulle vara på jobbet klockan 06.00 i morse.Jag tänkte allt på dig Geo när jag vaknade klockan 09.30.
Samtliga inbjudna gäster kunde inte närvara men vi var ändå 25 stycken sa maken och då var inte småbrudarna inräknade.


Ett hav av blommor

Lucky me.
Jag har ett hav av blommor i mitt hem.Tack alla som grattade den motsträviga 60 åringen. Mette.d.v.s jag får ju panikångest vid blotta tanken på att någon skulle kunna tänka sig att uppvakta mig.Men inte lilla jag.Inte skall ni osv osv.Jag älskar er alla.
Partypatrullen.










Hmmmmmmmmmmm
Einstein eller?
I love you!









6o år

Min gud idag fyller jag 60 år. Allra helst skulle jag vilja gå under jorden men det går tydligen inte. Nu har jag blivit tillsagd att klä mig fint och vänta. Vänta på vad. Som kontrollfreak är det inget kul alls. Jag får ju världens ångest av att inte ha kontroll. Vad kommer att hända. Kalas var inget vi hade när jag var barn så det är svårt att veta hur man skall göra.Att vara föremål för allas ögon det är inget för mig. Men jag får ta det som det kommer.Idag har jag tydligen inget att säga till. Det kommer en taxi klockan 18.00. Kameran skall med iaf. Tur att jag målat tånaglarna.


Tånaglarna kan jag gör något åt det är värre med resten av kroppen. Men jag vet att samtliga mina 6 barnbarn kommer. Det glädjer mig otroligt mycket.
En massa blommor har jag fått och en gullig present från min Kanada vännina som fortfarnade är i Finland. Så har jag fått en extern blixt till kameran och ett närbilds objektiv och ett rengöringskitt. Nu skall jag bar få det att funka oxå. Nu är min kamera komplett.


Mardröm

Usch ,inatt  hade jag flera mardrömmer. Jag drömde att det kom en massa folk på besök och jag hade inget att bjuda på förutom sprit och vin.Fy sjutton vilken mardröm tänkte jag och rusade upp och började baka. Jag är allergisk mot kalas.Bara jobb.Inget kul. Jag bara hatar kalas.Jag har haft för många sådana och vilka kalas sen.När maken fyllde 40 år hade vi kalas i en vecka.Då var det kul.Då orkade man inte nu.Nu vill jag ha lite lugn o ro.


Grodor

Idag har vi varit ute i skogen och plockat svamp igen. Denna gång åkte vi upp till Verleskogen men egentligen behöver vi bara klättra upp på Muleås för där finns det mer svamp. I Verleskogarna som är betydligt lättare att vandra i har det varit mycket mer människor och plockat. Där skulle vi varit för en månad sedan då hade jag hittat massor av blåbär.

Angående den där strålmasken så trodde jag nog med att jag skulle få panik när jag låg fastspänd i den,men så blev det inte för personalen där på strålenheten är suveräna. De tog så väl hand om patienterna så inte led jag något av att sitta fast ett tag inte. Det var en väligt skön stämning där på strålenheten. Strålningens verkningar kom på sikt,man märkte inte så där väldigt mycket just då den pågick.

Är inte denna lilla groda söt?




Min första hund

Här visar jag en bild på min första hund som jag hade när jag bodde hos min mormor och morfar.Så sätter jag in en bild på masken som jag hade när jag strålades. Jag strålades 2 gånger om dagen i 5 veckor med en veckas paus.Mycket strålning blev det.



Mysigt kalas

Det var ett riktigt mysigt 1 årskalas igår.God mat och lagom med människor och så dessa underbara barn som bara är så goa. Elvira är en riktig partypingla som älskar kalas. Vi bjöds på grillat utomhus och kaffe med tårta inomhus. Tårta åt jag som sagt en hel massa av men av det grillade blev det bara en smakbit. Elvira o jag tog oss en näringsdryck a 300 kalorier var. Till kaffet kom Malin,Annas syster med familj.
Idag har jag varit på Östra sjukhuset.
Några foton till från 1årsdagen.

David

Simon och David

Elvira med bär i hela ansikte,


Noah

Noah 12½ år. Idag börjar han i sjätte klass.


Elvira på studsmattan



Mer Cajsa-Stina



Cajsa-Stina 1 år

"Vår" minsta lilla prinsessa fyller 1 år idag.Och vi såg allt att du kunde gå.Grattis sötnos!
Här kommer tre bilder. Mer kommer i morgon.



Några till får det allt bli. Elvira som hoppar i solen och ett litet kort på 1 åringen till.



Och så fick jag hålla "godingen"David 5 månader.Vilket charmtroll.

Min mage gillar oxå Annas marängtårta väldigt mycket.

Mums,av den blev det många bitar.


Slemhinnor

Mina slemhinnor i munnen är så skitömma. Slemhinnor vad är det?  Tänker du någonsin på dina slemhinnor i munnen eller någon annan del i kroppen? Något man aldrig tänker så mycket på men när de blivit sköra som alla mina slemhinnor i munnen är  så blir det skitjobbigt. Nu är det så att jag ätit väldigt mycket jordgubbar de senaste månaderna,ja sedan i maj har jag ätit jordgubbar nästan varje dag och jordgubbar är mycket mer frätande än man tror. Visserligen har jag fått en spray som är bedövande men den svider som eld,fast jag sprayar flera gånger om dagen ändå. Det svider ju bara någon halvminut sedan är jag bedövad i några timmar,då gäller det att äta innan bedövningen släpper. Mina slemhinnor i munnen blir nog aldrig helt återställda,det gäller bara att acceptera det som så mycket annat. Fast det är inget kul att ha ont i munnen jämt och ständigt. Undrar om det går att acceptera? Att alltid alltid känna munnen. Att aldrig kunna inte vanlig kost. Att från det att man vaknar till det att man somnar på kvällen ha en mun som svider. Inget kul alls. Tur att jag gillar mat. Därför håller jag min matchvikt på +50 kilo.Och när det är jäkligt jobbigt så tänker jag positiva tankar, typ, jag är ju faktiskt här på jorden här och nu. Jag lever och jag lever relativt gott,det finns så många som inte har den tur som jag haft.Fast det är en himla tur att man inte vet vad som väntar en. Gott att få leva i nuet,inte i framtiden eller tänka på hur det var tidigare. Att uppleva och uppskatta nuet.Att bara tänka positiva tankar,så fort en negativ tanke kommer så mota bort den.
Det blir inte mycket skrivande på bloggen just för tillfället, men jag tänkte lägga ut ett kort på några av mina små nallar.
I morgon är det 1 årskalas i Partille. Vår minsta lilla prinsessa fyller 1 år.


Boule

igår lördag hade vi bouletävling i ösregn. Emelina dansade sig varm efteråt.
Emme kolla din mail.Jag har skickat kort til dig. Här kommer några kort på mitt älskade barnbarn.
Tänk att hon redan är 14 år. Det var ju inte länge sedan hon föddes och nu är hon redan stora damen, och så vacker.



Blir så glad

Åh så glad jag blir för era fina kommentarer. Alltid lika roligt när någon gillar mina små kort. Lite har jag lärt mig sedan jag fick kameran i julklapp.
Jag älskar att ta kort på blommor. De är så tacksamma motiv, inte som djuren som inte alltid vill stå stilla.
När jag är igång med min kamera glömmer jag tid och rum. Min Canon är en EOS 1000 en bra kamera för en nybörjare,alltså ingen proffskamera. Men den är fullt tillräcklig för mig. I ♥ my Canon.

Sedan jag fick min systemkamera är det bara den som gäller. Väldigt stor skillnad mellan en kompaktkamera och en systemkamera.


Humla i närbild



13 augusti

Några bilder från trädgården tagna torsdagen den 13 augusti.












Långledigt

Just nu njuter jag av den första sommaren sedan 2005 som jag inte haft inbokade läkarbesök var eller varannan dag. Under den tid som gått under augusti månad har jag ännu ej haft ett enda läkarbesök vilket känns helt underbart, men lite konstigt.
Jag märker att jag inte skrivit på bloggen på länge för jag är verkligen ringrostig. Inte något skrivande att tala om och inget läsande heller för den delen. Bara utomhusarbete men det är ju den tiden.
Idag fyller mitt ena barnbarn 14 år,så vi har ju varit uppe och gratulerat Emelina på födelsedagen. Vädret var så bra så vi kunde sitta ute och fika. I vanlig ordning glömde jag min kamera hemma. Kom på det när vi var nästan framme. Skit också. Kände mig nästan naken utan min Canon. Fick även träffa Sebastian och hans kompis. Vad han växer den pojken. Tror att hans föräldrar ger honom något sort tillväxthormon. Nej jag skojar bara,men han har blivit huvudet högre än mig bara under sommarlovet. Har ju inte träffat honom sedan skolavslutningen. Herregud var har denna sommaren tagit vägen. När vi skulle åka hem upptäckte maken att dottern fått punktering på sin bil. Det måste vi ju hjälpa henne med tyckte jag. Maken var så lagom road. Men en liten punka måste vi ju kunna fixa. Sagt och gjort vi satte igång men vi fick ha lite hjälp av Magnus. Det sved lite i min stolthet. Sådant vill jag ju kunna själ, inte ha hjälp av en man,men däcket satt som berget. Magnus fick ta i så han satte sig på rumpan när det väl lossnade. På med lite 556 och så reservdäcket. Vi tog med oss det trasiga däcket och lämnade in det på lagning. Reservdäcket kan man ju inte köra med några längre sträckor. Fast det är ju bra att få testa det där med att byta däck,det gör man inte varje dag. Just nu känns det som jag skulle kunna byta däck varje dag. Vilken tur du har sa jag till dottern. Vanligen får man ju punktering på motorväg i ösregn. Hon fick det på parkeringsplatsen i ett underbart solsken. Vi hittade hålet. Det var en stor skruv som hon kört på. Mycket vanligt sa han på däckfirman.

Snacka om att växa.Från ett litet solrosfrö till en plant på över 3½ meter på under tre månader.


Lite sammanfattning av veckan

Måndag,tisdag regnade vi nästan bort. Maken och Henrik färdigställde dock ett soldäck vid boulebanan så nu får det bli en bouletävling till i år,närmare bestämt den 15 augusti. När arbetet pågick under onsdagen kom Elliot,Henriks 6 årige son. Otto är så rädd för Elliot. Något har hänt där. Iallafall lägger Otto sig under trappan när Elliot kommer och vi är utomhus annars är det bakom soffan som gäller. Nu var iallafall Elliot och retade Otto under trappan så Olle sa ifrån som han brukar genom att skälla. Jag tog med mig hundarna och gick ut i skogen, ville inte utsätta Otto för mer Elliot. Jag är inte helt 100 på Otto och barn. Vi gick på ett riktigt jobbigt ställe där granskogen står riktigt tät och med tät menar jag att man måste krypa under granarna. Vi hittade en Karljohan som vägde över ett halvkilo och den var inte angripen av mask heller. Den var så stor att den räckte till en fyllning till en stor omelett som räckte till tre. Elliot hade gått hem igen till glädje för Otto.

Onsdagen kom men sol och värme som utlovat. Qvinny kom och besökte oss och hon blev hämtad av sin matte några timmar senare. Olle och Otto blir lika glada varje gång hon kommer på besök. Qvinny hittar en massa gamla ben och annat gott som våra hundar gömt och kanske glömt oxå. 

Torsdag liknade väder och Olle,Otto och jag träffade Marita och Agnes. På kvällsidan när hundarna låg inne och sov gott efter promenaden så var jag ute och "pratade" och matade katten. Hon/han var så kelig så jag dristade mig att hämta en sax för att se om jag fick klippa något på den. Jag hade med mig extra god mat och vispgrädde och gissa vad? Jag kunde klippa bort en hel del medan den lapade grädde. Fick bort den största tovan och en del mindre,men så blev katten störd av att maken kom dragande med gräsklipparn. Skit samma jag kan ju fortsätta en annan dag. Nu vet jag ju att det går och att katten accepterar det och nästan verkar lättad.

Fredag lite mer gräsklippning. Maken fick ett getingstick,och var tvungen att ta en spruta,så jag fick ta över gräsklippningen för att han skulle sitta stilla ett tag. Han har lite svårt för det annars men då gick det bra. Han svullnade upp trots sprutan men idag lördag var han bättre och åkte som planerat upp och spelade boule.




Nej nu tar jag med mig hundarna och går ut och ser efter mer Karljohn.
Ha de gött i solen vänner.


Bloggpaus

Som sagt .
Det blir en paus i bloggandet nu när vädret vill att man skall vara ute.
Återkommer senare.
Ha de gött alla bloggvänner. 


Långpromenad

Vi gick alla 4 upp till Iglekärr igår. Vi skulle kika efter blåbär och svamp.
Blåbär fanns det massor av men då hade jag glömt ta med mig min plockare och min spann. Jag kom på det efter att vi gått 5 minuter,men jag orkade inte gå tillbaka och hämta den. Istället fick jag med mig en  burk från Henriks. Tänkte att det kanske inte finns så mycket blåbär där uppe,men det fanns det. Jag käkade så jag var helt blå i nästan hela ansiktet,plus att jag fick med mig i burken. Så hittade vi EN Karl-Johan. En enda,men den var stor.
Otto fick bada i tjärnet, Olle hade ingen lust så han slapp. Jag fotograferade den röda näckrosen som blommar där uppe just nu.Den är så vacker,men tyvärr kom jag inte så nära som jag egentligen ville.
Sen gick vi hemåt.
 Då fick vi för oss att gå en annan väg hem. Det skulle vi aldrig gjort för vi kom ju ut på kalhygget naturligtvis och fy sjutton va jobbigt det är att gå där. Vi hade ett sjå för att komma tillbaka på stigen. Vi gick o gick. När vi kom till bordet så var jag så trött så jag bara vill lägga mig ner. Vi var jättetrötta och hungriga alla 4. Nej inte Otto förresten men vi övriga. Maken var jätteduktig. Att han orkade. Jag är ju mycket mer van att gå på oländig mark men han klarade sig så bra.

När vi väl kom hem efter 3½ timmes tur kokade jag potatis och så åt vi kokt kalv i dillkött, och efterrätt. Sedan somnade vi alla fyra. Olle, maken o jag hade ont överallt.

På kvällen stekt jag upp Karl-Johan i olivolja. Mums va god den var. Vi delade på den och sedan blev det mer blåbär. Personligen tycker jag Karl-Johan sopp är den allra godaste svampen. Mycket godare än kantareller.



Lördag 1/8

Så sken solen då äntligen då man vaknade.
Därför blev det långpromenad vilket både hundar och matte uppskattade.
Bägge hundarna har fått nya fästingkoppel.
Gick och funderade på om inte vi människor skulle ha sånt oxå.
Jag tycker att det kliar överallt.
Därefter lite mer jobb i trädgården. Jag har att göra. Idag fick jag fram vägen till septictanken.
Och maken hjälpte till med att klippa lite runt parabolen. Där växer plommon.Jag menade att vi nog inte får in någon signal om vi inte klipper runt parabolen och det hjälpte,vill jag lova.
Vi har nog inte gjort detta på några år,tror jag.
Herregud allt växer ju igen runt oss.
Sommaren så här långt har ju varit så där.men det växer ju så det knakar.