Mattes verk

Det här har matte gjort.


Scannern

Hej Bloggen!
Husse är fortfarnade borta.Matte sa att han och Emelina är på semester i Norge.Vi går kvar här hemma vi.Matte håller mest på med sina stickningar.Nu har hon stickat babytröja,babyhjälm,babysockar,raggsockar och Lovvikavantar.Nu får hon ge sig.
Fast idag fick vi gå lite längre då det inte var mer än 29 grader i skuggan.Igår var det 32 grader och då tyckte även matte att det var väl varmt.
Vi pratade med Connie,vår näsmaste granne och hon hjälpte matte att förstå sig på scannern.Matte har fått en maskin av husse,i förtidig födelsdagspresent.Det är visst en kombinerad foto-kopierings-scanner-maskin.Väldigt invecklat kan tyckas.Matte hade i allafall lärt sig att ta fram foton och kopiera på egen hand"duktig idiot",men scannern fick hon inget grepp om,fast hon grejade som bara den igår.Men Connie hon kunde direkt hon.Så nu kommer ett kort på matte för 100 år sedan och en föregångare till oss,en schäferhane,som hette Jack.
Håll huvudet kallt och drick mycket vatten i värmen.
Kramisar från Otto


Lökdagar

 Hej Bloggen!
Husse har åkt till Norge så då fick vi gå i skogen.Konstigt va,men det är bättre för matte för då behöver hon inte ha oss i koppel hela tiden.Olle var lös för första gången sedan operationen.
Fast då skall jag börja från början,tror jag.
Först var matte jättedum med mig.Hon drog hår i öronen och klippte bort va hon tyckte vad onödigt hår.Glad var jag inte kan jag säga,snarare tvärtom.Jag blir helt psykotisk,menar matte.Jag drar mig tillbaka och vill inte vara i denna värld.Fast då skall matte helt plötsligt gå ut och då går jag ur min "psykos",det händer ju något kul.
Matte hade visst sett en älg,den såg inte Olle och jag iallafall.Va då älg.Jag kände inte ens lukten av den,tror jag.Älgar är väl ganska stora,eller.Tur att jag inte såg den .
Kram Otto



Efter badet


Här ligger vi och torkar efter att vi blev badade i fredags.
Jag frös så att matte fick lägga över mig en filt,som synes.


Samma visa igen.

Nu hände samma sak igen, idag ,då vi var ute och gick.Olle var som vanligt kopplad mens jag fick springa lös.Plötsligt utan att vare sig husse,matte,Olle eller jag hade en aning så dök det upp en joggare.Matte hann inte få in mig i koppel.Jag ville ju bara springa med men Olle missuppfattade hela grejen.Han trodde att jag var i fara eller något så han drog iväg i kopplet med husse bakom sig och fram till joggaren.Hon blev ju jätterädd och det blev matte oxå.Sedan fick matte ont i huvudet,sa hon.Det hände ju inget men det är så ruskigt onödigt,menar matte.Folk kan ju få för sig att vi är folkilskna,säger matte.Och vi som är så snälla.


Elakartad





Hej Bloggen!

Veterinären ringde till matte idag.Veterinären hade fått svaret på tumören som dom tog bort på Olle.Den var malign men då den upptäcktes så tidigt så var det ingen spridning.Veterinären sa oxå att den formen av cancerceller som Olle hade delar sig mycket långsamt pch eftersom hela paketet togs bort så skulle det vara bra så.Något ytterligare behövs inte göras med Olle.Han kan leva många år till.Nu behöver han inte ha tratt längre heller så han är precis som förut och det är ju skönt.
Alldeles nyss blev jag vettskrämd av en röd katt men nästa gång som jag gick ut så var det Jinny som var på tomten,så då blev det leka av istället.Matte är ju ute varje kväll och jagar dessa jäkla mördarsniglar.Jag går efter matte och kontrollerar att hon gör rätt.


GRATTIS OXÅ!

Grattis husse och kronprinsessan Viktoria och Franska nationaldagen.



Krångel

Matte har haft krångel med bloggen eller datorn.Ingen av oss vet vilket som krånglar men det har varit problem med att sätta ut bilder och komma ut på bloggen överhuvudtaget.Förhoppningsvis kommer här en bild på oss hundar.Bilden tog i lördags på husses kalas.Idag är husses födelsedag och då kommer det fler gäster.


Boulekompisarna

Här


Idag är vi trötta alla 4

Igår hade vi kalas för husse som fyller 70 år i morgon den 14/7.Det kom 34 gäster både små och stora,unga och lite äldre och så Totte förstås.Här kommer några bilder.


Olle mår bra!

Matte lämnade Olle klockan 9 igår och hämtade honom klockan 14.Då var allt över.Tumören skall skickas för analys.Svar kommer om 10 dagar ungefär,sa veterinären.Nu får Olle gå med en sån där jobbig tratt som jag hade då jag brutit mitt ben.Det är det värsta av allt,tycker jag.Men en vecka eller så går ju ganska fort.Det är ungefär så länge som han måste ha tratten.Husse,matte och jag tycker synd om honom men det får vi ju inte visa.Vi låtsas som om det regnar.


Fasta

Hej Bloggen!
Nu måste Olle fasta för i morgon skall han ju opereras.Jag skall skriva och berätta hur det gått.Nu skall Olle och jag snart gå och lägga oss.
Kram Otto


Kosar sig i skuggan

Här sitter husse och Olle och tar det lugnt i skuggan.På tisdag skall Olle opereras.Då tar dom bort hela paketet.Som det verkar på proverna och lungröntgen så finns det ingen spridning.



Matte och jag jagar mördarsniglar nästan 1 timme varje kväll.

Kram Otto


Tidigt besök

Idag fick vi besök av Jinny igen.Hon kom precis när vi gått upp.Matte och jag skulle gå ner i matkällaren och hämta kaffe och då stod hon utanför ytterdörren.Denna gången löpte hon inte.Hon fick komma in och vänta tills hennes husse kom och hämtade henne.Då skämdes hon så att hon gömde sig under köksbordet.
När vi senare på dagen varit ute och promenerat så fick matte och jag syn på en liten rävunge.Den var inte tre månader,sa matte.Olle såg inte den och jag jagar inte så den sprang iväg mot bäcken.
Olle och jag fick oss ett dopp i bäcken för vi var så varma efter promenaden.
Klem Otto (änglahunden)


Stackars Olle!

Igår var matte iväg med Olle till trimning i Kungälv,hos Lady&Lufsen.Under tiden var matte i Göteborg och köpte en present till husse.Han fyller snart år,så något måste vi köpa.VI åkte i "Den lilla svarta".Där kommer buren att stå nu.Den passar precis där.Fast då får man lägga ner passagerarsäterna,men vad gör det.Huvudsaken är att vi,Olle och jag får plats.
Olle blev jättefin,men Anki sa att det kanske var något fel på Olles ena testikel så idag har matte varit iväg med honom till veterinären.Först var det undersökning av veterinären,full undersökning,sedan blodprov och då började Olle att svettas.Sen var det dags för lungrönten för det är ju en tumör han fått.Men lungorna var fina,sa veterinären.Blodprovet får vi svar på i morgon.Men Olle skall kastreras på tisdag så att inte skiten sprider sig.Sen tar man prov och ser om det var godartat,eller elakartat.Bara skiten kommer väck,säger matte.
Fast jag tycker synd om Olle men han bryr sig inte.Han är lika glad ändå.Men jag kände lukten av veterinär när dom kom hem så jag fick lite av en "flash back".Han luktade skräck och blod.Fy för den lede.Men nu har jag glömt det.
Klem fra Otto

Syns buren?


Mattes lilla svarta och sjalen.

Här kommer en bild på mattes "lilla svarta"bil och på sjalen som hon virkat.