GOTT NYTT ÅR

Jag önskar er alla ett riktigt GOTT NYTT ÅR.

Jag är så glad för att jag mår bra och är starkare än någonsin såväl fysiskt som psykiskt.Suger i mig denna underbara känsla.Helt underbart är det.Så här skall det vara att leva.



Å så den andre



All vår början.......................



Kameran

Mycket tid går åt att lära sig den nya kameran och hitta externa fotoprogram.Min man verkar inte vara lika intresserad som jag.Han tycker att jag lägger för mycket tid på detta.Men det är en riktigt rolig hobby.Ännu har jag inte fått till nån fin bild att lägga ut på bloggen men det kommer.


Bokslut över 2008

Året började med flera skitjobbiga operationer med medföljade infektioner,vilket tydligen jag alltid får efter operationer.Tyvärr kunde jag inte bada utomhus i somras p.g.a pegen och infektionen i ansiktet.Det var ju lite tråkigt och jag var nästan på väg att hoppa i iallfall i slutet på juli då det var som varmast,men jag lyckades hejda mig.Istället fick jag titta på när hundar och människor svalkade sig.Tack o lov tål jag värme relativt bra,men en av de varmaste dagarna,då termometern steg över 30 grader,trodde jag att jag skulle svimma.Jag satt inne där det var som svalast med fläkten på.Känns konstigt att skriva om den värmeböljan så här i slutet på december,med minusgrader utomhus.Fast det är skönt att i tanken gå tillbaka till den ljusa årsiden så här i midvinterns mörker och kyla.
Andra delen av 2008 började jag sakta återhämta mig från operationerna.Det tar på krafterna med de långa sövningarna.Der är tydligen värre än att gå två Vasalopp,sa en läkare som tydigen åkt Vasan.Jobbigt var det iallafall. Cancern tog Lillejan i början på 2008.Skitcancer..........

I övrigt har året varit jättebra.Nu mår jag bra och är stark igen.Det känns så gött.Det bästa var förståss att jag fått ett nytt barnbarn,Cajsa-Stina,en underbar liten flicka som nu är 4 månader.Det var årets höjdpunkt.Ett nytt liv. Tänka sig,så hade jag 6 barnbarn,alla lika underbara.
Sedan har jag kommit in i ett nytt stadie i mitt liv.NyorienteringsfasenJag har bearbetat min cancet och gått vidare.Cancer är aldrig roligt,men konstigt nog kan det komma något gott ut även från en svår sjukdom.Ibland tänker jag att det är många fler som borde få ta del av den insikt som jag fått,fast förhoppningsvis utan att behöva drabbas av svår sjukdom,eller olycka.Själv har jag blivit säkrare,fått större tålamod och mår konstigt nog mycket bättre psykiskt.Jag tar vara på varje dag som om den var den sista,alltså,har jag lärt mig fånga dagen.Ingen dålig kunskap men denna insikt har jag inte fått gratis.Priset var hög, men ändå var det värt det.Jag vet att jag inte är i mål ännu men att jag kommit en bra bit på väg,så jag kan säga att jag är nöjd med år 2008.

Ute i vida världen fortsätter folk att kriga,ja inte bara där.Sluta upp med detta vansinne och gör något vettigt istället.Ni som kan prata,sätt er ner och diskutera,istället för att döda.Dö skall vi ju alla iallafall,förr eller senare.


Otto i full fart



Stort nytt projekt

Här kommer en bild på min nya kamera,tagen med den gamla billiga kompaktkameran. Numer är jag stolt ägare till en systemkamera,en Canon ESO 1000D.Min första systemkamera.-Nu gäller det att lära sig den och att fotografera.Jag skall försöka komma in på en studiecirkel i kommunen.Det gäller ju att lära sig alla finesser som en systemkamera har.Nästa år fyller jag ju jämt och då önskar jag mig tillbehör till min Canon.


Mer jul o mer barnbarn

Efter detta kommer inte fler julbilder.Det lovar jag.

Hundarna får lite hjälp med julklappsöppningen
Lucas och Cajsa-Stina
Noah



Annas goda Janssons frestelse åt jag oxå.Jag skrev det i det avsnitt som försvann för mig,men sen glömde jag tydligen att skriva det i den nya texten.Hur kunde jag glömma det? Annas Jansson som är så himla ggggggggoooooooddddddd...................


Annandan

Annandan käkade vi middag här.Efter maten var det julklappsutdelning igen.Tre hundar som drog och slet i allt som hette papper.Jag samlade ihop allt papper efteråt i en plastpåse.Även denna fick sig en törn av Olle.Olle får aldrig nog.Allt som går att bita och slita i är toppen även för en mogen man på över 11 år.Det blir han inte för gammal för.

I morse trodde jag att han brutit en klo i gårdagens övningar,men det visade sig vara stearin.Han råkade visst trampa i en marschall när de var ute.Hej o hå.Här går det vilt till på festerna.

Idag fick det bli en härlig långpromenad för att bränna lite av all julmat. Olle hade tur för han hittade en gammal rådjursskånk som han släpade med sig under halva turen.


Cajsa-Stina


Och så Elvira o tomten.


Egenvård igen..........

Jo igår skrev jag en massa och så försvann det bara.Det är bara borta så jag får försöka igen.Skrev om egenvård som det talas så mycket om.Egenvård skall vi ju bedriva ,så tänkte jag när pegen åkte ut.Nu har jag varit utan den i 2½ dygn och kramperna försvann direkt.Bara en sån sak.Igår kunde jag dammsuga,nästan utan magsmärta.Det har jag inte kunnat under de 2½ år som jag haft pegen.Sen har jag fått sova 3 nätter utan att pegen börjat krampa.Bara så skönt.
Julaftonen var vi hos de 4 barnbarnen i Partille.Så vi var 7 vuxna och 4 barn.Jättegod mat.Jag åt sill och potatis,och risalamalta.Noah var jultomte och när han kom in var Elvira lite rädd först,men så fort han öppnade munnen,sa Elvira-Noah,men sen spelade hon med.Varje gång det var en julklapp till Noah sa hon,-han är hos Martin,och hämtade glatt julklappen till han och la den i ett hörn.
Hundarna fick vara ensamma i 7 timmar.Det är en timme längre än lagen tillåter,men så blev det.
Det var 2 plusgrader när vi åkte på eftermiddagen och 2 minus när vi åkte hem,så det var lite halt på vägarna,
men jag körde lugnt så det gick bra.


Julaftonen och egenvård






GOD JUL



GOD JUL

Lutfisken stannade där den skulle.Får bara vara lite försiktig med maten ett par dar så det läker ihop ordentligt.
Det var den bästa julklappen hittills iallafall.
Nu skall vi ner till Partille och titta på tindrande barnaögon och njuta av goa kramar från 4 små älsklingar.

God Jul önskar Mette,Otto och Olle



Pegen är borta

Nu äntligen är pegen borta.Jag ringde ÖNH i morse för att höra om dom kunde ta ut pegen för mig men de hade inte tid idag.Frågade igen om jag inte kunde ta ut den själv och fick svaret att de inte kunde säga det.Nu har jag tagit ut den själv iallfall.Den var så himla jobbig och satt så taight så  jag bara måste ha väck den nu.Den åkte ut vid 17 tiden och det kändes så skönt att bli av med den.Hoppas att det läker ihop snabbt som dom sa.Nu skall jag försöka äta lite lutfick och hoppas att lutfisken inte kommer ut genom hålet.Jag har satt på en kompress för säkerhets skull.


Dan före dan

Nu börjar det kännas jullikt,trots snöbrist.Julklapparna är inköpta och inslagna.Olle och Otto,främst Olle,var som vanligt mkt intresserade av julklappsinpackningen.Olle är så intresserad så jag fick slå in ett paket till dem var ,med lite godis i,bara för att de skulle få lov att öppna var sitt"paket".Efter några minuter var godiset hittat och köksgolvet fullt med papper.Det var det roliga.Sen blev det ju mitt jobb att samla upp pappret.Hundarna skall få var sitt paket på julafton.Sedan blir det mer paket på annandan när Totte kommer.Undra vem som tycker det är roligast?Hundarna eller jag.


4 advent

Jag hade ju lovat mig själv att absolut inte stressa denna jul,men gud vad jag bedrog mig.Satt i lugn och drack mitt morgonkaffe som jag brukar.Söndag morgon och allt.Visserligen hade jag julklappsinslagningen i åtanke varje dag,men jag skjuter ju gärna upp saker och ting.Helt plötsligt fick jag se en vit bil komma upp på gården och jag tänkte, NEJ DET ÄR INTE SANT..................Jag trodde att det var våra vänner från Älvängen som kom för att byta julklappar och jag som inte slagit en enda.Som tur var visade det sig vara en annan bekant,som kom i ett helt annat ärende,men jag fick tummen ur och packade in nästan alla julklapparna.Det tog mig över 1½ timme och genomsvett blev jag,men nu är det gjort.Så lång tid det tar att packa in,skriva på alla,snören och allt och så tar det noll sekunder att slita upp klapparna,för barnen iallfall.

Ottos halvsyster Zeza


Det förklarar

Träffade Ove när jag var ute med hundarna igår.Han undrade om vi inte var förvånade över att vi inte haft besök av Jinny denna veckan.Jo,sa jag,är hon inte hemma eller?Ja hon hålls inlåst nu när hon höglöper.Ja inte inåst så att hon är avskild från allt och alla.Bara det att hon är inne i huset och inte har någon möjlighet att rymma.Sedan promenerade de visst på åkrarna,istället för att gå bort åt vårat.Men sa jag,vi går ju åt ert håll så det spelar väl ingen roll.Har man hanhund så vet man ju hur det är.Ove och Anna hade varit på Skottland senast när Jinny var på rymmen.Vi förstod nästan att de inte varit hemma,då det var en,för oss,okänd som kom och hämtade Jinny.Hon är påhitterlig den lilla rackarn.


Vem tände lampan?

Att det är årets kortaste dagar märks,man blir tröttare,tycker jag.
Fast idag var det någon som tände en stor lampa på himlen.
Sol heter det visst.Det var så länge sedan sist så man glömmer av
hur fint det är när solen skiner.Annars har det varit alldeles bedrövligt
mörkt och grått.Ingen snö i sikte så julen lär bli grön som vanligt
här i södra Sverige.Inte mycket att göra åt det.Just smile.



Ngt fattas mig

Tja bloggen!

Vad är det som händer med min kropp.Som sagt,något fattas mig helt uppenbart,
men vad har jag ingen aning om.
Men jag vill helst sitta på "groggverandan"hela dagen.Jag sitter där och spanar,
men jag vet inte vad jag väntar på och varför.
.Något oroar mig,men det är scary utanför tomten och  jag går
inte ensam och speciellt inte när det är mörkt. Då är det bara så
spookie,då måste matte och Olle vara med.
Att det inte bara går över nån gång då,så att jag kan få lite ro i
kroppen.Det är jobbigt. skall ni veta.För att inte tala om när vi är ute och går på dagen.
Jag springer som en tok,fast jag skulle ju helst vilja vara nära de andra. 
Istället springer jag fram och tillbaka.Igår höll jag faktiskt på att tappa bort
husse och Olle.När jag upptäckte att de inte var med så fick jag  nästan
panik och vände om.Jag sprang som bara den hemåt ,fast då skulle det visa sig att
dom gömt sig för mig,så jag sprang förbi dem.Nosen och hörseln var avslagna,
först när husse ropade ,då fattade jag att jag blivit grundlurad.
Shit.Ja ni hör vad  borta jag är.Sånt skulle aldrig hända mig annars.


Kram Otto


Lagom kul

Det är så lagom kul med en "kåt" hanhund i huset.Otto vare sig ser eller hör.
Han har bara en sak i huvudet och det är tiken som bor 1 km bort,Och den
"jäkla" tiken då.Hon kommer flygande hit så fort hon får en chans och det
är inte alltför sällan.Fast hon kommer även när hon inte löper men då är det
okey för oss.Vi har ett  nytt namn på henne nu.Det är inte så vackert så jag
väljer att inte skriva det här nu,men så mkt kan jag säga att det är på två
ord och börjar med j.........och slutar med.........a,så får ni gissa.Här i huset
finns personer som inte gillar fula ord.Men de får användas när man
riktigt vill understyka ngt.Som när en löpsk tik springer runt och retar
upp "vår lilla ängel"hi,hi,







Jinny den lilla rackarn

Jinny den lilla rackarhunden var här i fredags och sedan dess har Otto inte varit sig själv.
Jo då,helt rätt.Hon löper.Otto den stackarn,han är snart 1½ år och sådeles helt könsmogen
och det märks.Det är ett himla vandrande och gnyende hela tiden.Konstigt nog så äter
han fortfarande.Hanhundar brukar ju låta bli mat när det finns löptikar i närheten.Men
inte han inte.Mat går ner ändå.Synd att det kostar 3000 kronor att kastrera en hanhund.



Tredje Advent

Oj va fort det går.Nu är det redan tredje advent.4 grader varmt och barmark,
så någon julkänsla är det svårt att få.

Skulle behöva någon julkonsert eller nått liknande.Får väl invänta
skolavslutningen i Sankt Peters kyrka i Lödöse nån gång i slutet
på veckan som kommer.Det känns så nödvändigt att gå till kyrkan före
jul och före sommarlovet.Det är mest musiken som lockar.Den skapar
stämning och nostalgivibbar.

Tack o lov så hålls avslutningar fortfarande i kyrkan i Lilla Edets kommun.
I den kommun jag bor i,har man slutat med det,med tanke på barn med
annan tro.Det tycker jag inte om.


Inte helt enkelt val

Det var inte helt enkelt när man skulle välja mellan
Kevin och Alice i finalen av Idol igår kväll.

Dom var jättebra bägge två.Båda gav verkligen järnet i finalen.
Här var det oavgjort,d.v.s,en som höll på Alice och en som höll på Kevin.
Det som avgjorde mitt  val på Kevin var hans sammantagna insats i Idol.
Alice har varit lite mer ojämn men kommit starkt i slutet.
Hur som helst kommer hon att bli en Idol.
Tvåorna har tidigare år blivit den största idolen.
Så det behöver hon inte vara ledsen för att hon slutade
som tvåa,men det är klart att även hon är en vinnare.
De höll båda hög klass i såväl sång som performance.

Förresten så blev det Alice som vi ringde och röstade på.
Hon var väldigt bra igår  och makens självklara val.


 




Smällare

Ungdomarna har redan kommit igång med sina nyårssmällare.
Det är ju det här som Olle hatar.Han är så himla rädd.
Skall den stackarn få utstå detta helvete i tre veckor,eller?

Nu är det snart dax för Idolfinalen mellan Alice och Kevin.
Jag hoppas och tror på Kevin.Idag tror jag att jag till och med
skall ringa och rösta.


Läkarbesök

idag var det läkarbesök igen.Denna gången var det käkkirurgen.
Även han var nöjd.
Så frågade han om jag ville bli av med den stora bullen på
halsen.Ja tack,sa ja, och förresten,ni lånade ju den av mitt
vänsterbröst,så jag undrar om jag kan få tillbaka det då.
Det tyckte han var så roligt att han gapskrattade.Men se
det går inte.Dom får väl göra ett nytt  bröst då.
Fast han tyckte att det läkt så bra så jag fick beröm för att
jag smörjt bra.Berättade att Elvira och jag gillar smörj.Läkaren
tyckte jag var humoristisk idag.Fick två kramar av honom när jag gick.
Den första var så hård så käken flyttade sig.AJ,AJ,inte så hårt,hela käken
flyttar ju sig.Av sköterskan fick jag en mildare kram.
Nu behöver jag inte dit för än den 2/3-2009.Så länge har jag inte varit
ifrån dem.Men jag har ju lite andra läkarbesök under tiden,bara så jag
inte glömmer bort dem.

Efter var jag och handlade julklappar.Det är ju roligare,fast det kostar.
Alltid blir det dyrare än man tänkt. sig.Det är ju den,och den,och den som
det skall köpas till,och även om jag inte köper dyra julklappar så plockar
det till.

Så skall jag sätta upp mina jultomtar.Nu är det på tiden att de får komma
upp ur sin låda.De har legat där 2 år.Förra året orkade jag inte packa

upp dem.Men i år skall de få komma upp.Hoppas att Elvira kommer hit,så

hon får se dem.



Nobeldagen 2008

Härligt att få sitta inne i ett varmt hus och titta på vackert klädda människor,
nobelpristagare,samt övriga deltagare.Allt kan man få sig till livs på teve.
Ute är det mörkt och kallt men inne är det varmt och ljust.
När hundarna och jag gick kvällspromenaden snöade det lite lätt.
Det är väl ingen risk att snön lägger sig,men snöfall är allt bra mycket
trevligare än regn.

Kontigt.Läkaren på Jubileumskliniken sa,senaste gången jag var där,
och det är inte så himla många månader sen,att jag inte skulle behöva komma
till henne,men igår låg det ett brev i brevlådan,med kallelse till henne
redan i januari.Hon tyckte ju att jag hade tillräckligt med kontakter
på Sahlgrenska.ÖNH,käkkirurgen och plastikkirugen,men hon måste
ha ändrat sig.Ja,ja en instans mer eller mindre så jag får väl traska dit i
januari.Men snart blir jag ju kvitt den där PEGEN som krampar hela tiden.
Magmedicinen som ÖNH doktorn skrev ut,hjälper inte ett skit,tyvärr.Men
nu försörjer jag mig ju bra via munnen.Har gått upp så jag väger över 57 kilo
och det är normalvikt för mig.Jag är ju bara 163 cm lång.




Kantarellsökkurs

Idag har jag anmält Otto och mig till kantarellsökkurs nästa år.
Både Otto och jag gillar hundkurserna så vi vill studera vidare,
även nästa år.Förresten så har vi redan börjat sakna kurstillfällena.
Jag gör det och det tror jag bestämt att även Otto  gör.

Frida med familj är jetlegged..Pratade med Frida och det verkade
som om alla fyra drabbats av jetleg,men det är snart över.
Unga människor anpassar sig fort.Samtliga är i gång i ekorrhjulet igen.

Barnen gick till skolan och föräldrarna till jobbet i morse.

Fast de vill visst bosätta sig där i paradiset.Drömma får man ju.

Vad vore livet utan drömmar säg.Fast att bo i Thailand året runt.

Nej det vore inget för mig,fast 4-5 månader om året när det är

som mörkast här,det vore nått de.....................

Totte är oxå hemma,fast han är sur.Undra på det.De som passade
Totte lämnade honom igår,så Totte verkar tro att  de varit hemma
hela tiden,och att det är bara han som varit borta.Hundar som surar
känner vi till här i huset oxå.Just nu har vi en som fått öronen rengjorda.
Han kom inte undan denna gången heller.



Landat

Nu har Frida med familj landat på Landvetter flygplats.
En lång resa är över.Planet kom in 30 minuter
före utsatt tid.Jag har kollat på Luftfartsverkets hemsida.
Nu står de och väntar på sina väskor och så står
Mattias utanför gaten och väntar för att köra dem hem,sedan
skall Totte hämtas.Oj va glad han kommer att bli.


"Nått i görningen,eller"

Jag tror att matte har nått i görningen.
I går klippte hon mig i rumpan,men jag tror att det kan vara mer på gång ,
så jag försöker hålla mig undan matte.
Usch va jobbigt,kanske det skall plockas och rengöras öron igen.
Iallafall skall jag göra mitt för att så inte skall bli fallet.

 Kram Otto


Andra advent



Jo du har kommit rätt.Nu har vi  en helt ny design.
Så här kommer bloggen att se ut.



Yes

Det blev som jag ville.
Kevin kom till finalen tillsammans med Alice.Perfekt.
I morgon kommer min dotter med familj hem från Thailand.
GOD TUR
Det skall bli spännande att se hur bruna de blivit.
Dom har så lätt att få fin brunfärg så de ser säkert ut som
4 pepparkaksgummor och pepparskaksgubbar.


Idol

Lite konflikt framför teven idag då maken ville se På spåret och jag ville se Idol.
Jag fick ge mig.men jag hoppas att Kevin får vara kvar till finalen och vinner den.
Han är bäst av de som är kvar,anser jag.
Men det brukar ju gå bättre för den som kommer tvåa,så vi får se.
På spåret är ett jättebra program men det går ju i repris i morgon.
Ja ,ja,det är ju inte livsviktigt precis,så jag gav mig.


Utmaning från Peter pc Carlsson

Följande text har kopierats från bloggen enbart.


Enbart "Länk till Lucia!"


Det är snart jul och vi funderar alla på vad vi skall ge, vad vi skall göra med alla de pengar som brinner i fickan.

-----------

Kopiera denna text och lägg till ytterligare minst en person som du utmanar i Länk till Lucia! Är du inte utmanad, känn dig ändå fri att delta i Länk till Lucia!



Tanken är att vi i bloggvärlden skall skapa en lång länk med bloggare som antagit Enbarts utmaning att länka till insamling mot cancer. Vi som länkar har också givit minst 20 kr till insamlingen "Den jävla idioten" tillägnad Medeleine Deckert. Länken skall hålla minst till Lucia. Vi vill sprida ljus över alla som drabbats av cancer och bidrar på detta sätt genom att länka och att skänka.


Madeleine har lämnat världen men Tim 11 år kämpar. Det är inte mycket jag kan göra mer än att skänka pengar till insamlingen "Den jävla idioten" och att sända en tanke till Madde som lämnat och Tim som kämpar (och ALLA ANDRA som kämpar mot "Den jävla idioten").




Jag utmanar:  Ajaxen, Beppe, Diqueen, Enbart, Helene, Lena, Malin, Nina, Petra, Princess 55, Sabina, Sanna, Tess, Vida, Yllegarnet,

Följande har utmanats: Enbart som startat utmaningen samt,
(KOPPIERA IN ALLA SOM DU UTMANAR HÄR), Ajaxen, Beppe, Diqueen, Enbart, Eva, Helene, Lena, Malin, Nina, Petra, Princess 55, Sabina, Sanna, Tess, Vida, Yllegarnet.

Vill du veta mer?
Enbarts Blogg, Maddes blogg, Maddes mamma Anne, Davids blogg, Barncancerfonden, Ttela artikel, GT-artikel, Radio Väst inslag (17 minuter in).
Tims blogg, Tims mammas blogg, Aftonbladets artikel om Tim


Peter PC Carlsson
Inlägget är pingat på Intressant. Samt på http://www.nyligen.se/

För övrigt anser jag att Sverigedemokraterna och cancern skall bekämpas.
2008-12-02 @ 20:55:57 Enbart Inspirerad Permalink

Jag utmanar snygguno



Språkförbistringar

Tänk så enkelt det kan bli språkförbistringar,
även då man tror att man talar samma språk.
Elvira har eksem och behöver smörjas med salva ganska ofta,
för att hon inte skall bli torr och fnasig i huden.
Hon brukar kalla detta att hon behöver smörj,den lilla.
Det är väl inte så bra då -att få smörj,
vanligtvis har en helt annan betydelse,
-att bli slagen.
Mycket roligt kan man få höra ur en barnamun,som sagt.


Smörj:

Oj,oj,oj så fel det kan bli.Elvira säger att hon har fått smörj av farfar.
Det betyder att farfar har smörjt in henne  med salva på ställen där hon är torr.
Barnaga har varit förbjuden i Sverige sedan 1974,tror jag det var,
och bra är ju det.Barn kan inte förstå hur man skall göra genom att de
blir slagna.Kontigt egentligen att man måste lagstifta om det.
Det är ju så självklart.


Pepparkaksbak mm

Dagen började tidigt då läkarbesök på ÖNH skulle avhandlas.
Allt såg bra ut.Inga tecken på tumörer.Läkaren sa att jag skulle få ta ut PEGEN
om 2 veckor.Jag fick medicin för magkramperna.

Efter Sahlgrenska åkte jag till Partille och lämnade bullar,
samt fick krama om Cajsa.
Därefter åkte Anna,Cajsa o jag till dagis och hämtade Elvira.
Elvira följde med mig hem.I bilen blev hon lite ångerfull
och ville hem till mamma igen,men det gick att övertala henne.
Väl hemma bakade vi pepparkakor,som Elvira fick med sig hem.
Dean kom och hämtade henne.Det var första gången hon var här själv
och det gick över all förväntan.Hon är ju bara 2½år.

Hundarna blev så glada över besöket.Olle ville som vanligt ta hennes
docka,napp och mössa.Som vanligt är de helt slut efter besöket.
Ja det är tydligen fler som blev trötta här,för nu sover både hundar och man.





Äntligen december

Skönt att den grå,mörka månaden november är slut.
December är ju ändå mörkare,men det hjälper med alla ljus,elektriska och levande.
Idag har jag fått hem min massagefåtölj,så nu kan jag verkligen sitta inne och njuta.
Massage i en skön fotölj ,en god bok,eller laptopen och doftljus,som doftar kanel i hela huset,
så mycket bättre kan det inte bli.
Livet är skönt att leva.
Det gäller bara att ta vara på det lilla här i livet.